NEDGANG: Tall Apotekforeningen har hentet inn viser en nedgang i salg av hostedempende medisiner og nesespray i perioden april til okbober. Foto: Getty Images

Foto:

– Tallene tyder på nedgang i forkjølelse

Tall Apotekforeningen har hentet inn om salg av hostedempende medisiner og nesespray, tyder på at det er mindre forkjølelse i samfunnet i år sammenlignet med 2019.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Tallene som er fra perioden april til oktober, viser at det er solgt 450 000 færre hostedempende medisiner og 225 000 færre flasker med nesespray sammenlignet med samme periode i 2019.

Tiltakene gir effekt

– Tallene tyder på en kraftig nedgang i hvor mange som har blitt forkjølet i perioden siden Norge stengte ned i mars. Forkjølelsesvirus smitter via dråper og fysisk kontakt, omtrent som koronaviruset. Vi mener dette er et tydelig tegn på at veldig mange nordmenn har tatt smittevernrådene på stort alvor. God håndhygiene, fysisk avstand og hosting og nysing i albuekroken hindrer også smitte av forkjølelse, uttaler Hanne Andresen, fagdirektør i Apotekforeningen i en pressemelding.

Halvering

Reduksjonen i solgte hostedempende medisiner er nær en halvering fra 2019 da det ble solgt en million pakninger med hostemedisiner. Reduksjonen i solgte flasker nesespray tilsvarer 20 prosent reduksjon.

– I disse tider er det fint å se at pandemien også kan ha hatt noen positive konsekvenser. Dem er det ellers langt mellom. Selv om forkjølelse er en ganske uskyldig sykdom for de fleste, er det mange som kan bli slått ut for noen dager. Mindre forkjølelse er bra for hver og en av oss, men også for samfunnet, uttaler Andresen.

Powered by Labrador CMS