REAGERER PÅ PERMITTERINGER: – Vi har hatt forventninger til at eierne av apotekkjedene ville vente å se an permitteringsbehovet. Dette har jo to av apotekkjedene gjort så langt, sier Farmaceutenes leder Rønnaug Larsen. 

Foto: Lars Brock Nilsen

Farmaceutene: – Vi er skuffet over Apotek 1

Lederen i Farmaceutene sier hun er skuffet over at Apotek 1 har vært så tidlig ute med å permittere apotekansatte.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Apotekkjeden Apotek 1 har permittert eller varslet om permittering av over 50 årsverk i 26 av sine apotek. Hverken Boots eller Vitusapotek har gjort det samme. Det skaper reaksjoner.

– Det er en samfunnsdugnad som pågår nå, og da har vi hatt forventninger til at eierne av apotekkjedene ville vente å se an permitteringsbehovet. Dette har jo to av apotekkjedene gjort så langt. De apotekansatte har stått på trass i smittefare og da burde også kjedeledelse og apotekeiere bidra med sitt, sier Rønnaug Larsen, leder i fag- og profesjonsforeningen Farmaceutene, til Dagens Medisin.

Forventer at kjedene dropper lederbonus
Hun forventer nå at apotekkjedene dropper bonusen for ledergruppene i år.

– Hvis de gjør dette, vil det trolig kunne føre til at kjedene ikke ligger så langt etter budsjettet og kanskje man da unngår en del av permitteringene. Vi ser at når det gjelder de øvrige krisepakkene fra myndighetene forventes det at bedriftene kutter bonuser og at de ikke tar ut utbytte.

– Vil snart oppleve nytt kunderush
Larsen peker på at det var svært travle tider på norske apotek i midten av mars, og at mange nå har hentet ut mye medisiner.

– Det var antatt at besøkstallene ville gå noe ned etter dette. Men vi sitter nå og venter på at pollensesongen skal begynne i sørlige del av Norge, og da vil apotekene her snart oppleve et nytt kunderush.

– Koronapandemien har gitt gode tider for nettapotekene. Kan dette være med å påvirke behovet for permitteringer i de fysiske apotekene?

– Det kan man spørre seg om. Flere av nettapotekene eies jo av apotekkjedene selv. Det vi ser er at en god del av apotekene det permitteres i fra er typiske kjøpesenterapotek. For øyeblikket er det færre som går på disse apotekene, og det ser ut til at mange heller velger å benytte apotek som ikke ligger i kjøpesenter. Slike apotek har gitt oss tilbakemelding om økning i kundebesøket i forhold til normalen.

Powered by Labrador CMS