GULT NIVÅ: Helgelandssykehuset opplever at enkelte vikarer ikke kommer seg til Helgeland i tillegg til at ambulansefly kan bli stående på bakken. 

Foto: Helgelandssykehuset

Sykehus hever beredskapsnivået på grunn av streiken

Helgelandssykehuset er i gul beredskap. Også andre sykehus i Nord-Norge hever beredskapen.

Beredskapen økes ved Helgelandssykehuset som en følge av flystreiken, skriver VG

– Dette får konsekvenser for bemanningssituasjonen i Helgelandssykehuset da enkelte vikarer ikke kommer seg til Helgeland og at ambulanseflyene også kan bli stående på bakken, skriver sykehuset i en pressemelding.

Lockouten vil også kunne få konsekvenser for reisende pasienter.

Konsekvensene av flyteknikerstreiken kommer på toppen av at flere sykehus allerede har hevet beredskapsnivået på grunn av kapasitetsutfordringer. 

Også andre sykehus hever beredskapen. Stansen i flyvninger på kortbanenettet til Widerøe får konsekvenser for Finnmarkssykehuset, som melder på Twitter at de har økt beredskapen til grønt nivå som følge av streiken. 

– Vi hadde over 80 bestilte pasientreiser i dag, som ikke har latt seg gjennomføre. Noen av dem er internt i Finnmark, men brorparten er mellom Finnmark og Tromsø. Dette er planlagte timer som må planlegger på nytt, sier kommunikasjonssjef Eirik Palm til VG. 

Finnmarkssykehuset har også hatt problemer med at spesialister ikke kom seg til Hammerfest.

I Hammerfest har sykehuset måttet avlyse flere legetimer fordi spesialister ikke kommer seg fram, skriver Dagbladets Børsen.

Ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) er det pasienter fra Finnmark som ikke har noen gode reisealternativer for å komme seg til Tromsø.

– Og de som skrives ut fra UNN kan oppleve at de ikke kommer seg tilbake sier pressevakt Solveig Jacobsen til VG. 

Powered by Labrador CMS