AKSON: – Vi har et omfattende arbeid foran oss før kommunene kan endelig stilling til Akson. At det nå kommer midler til å sikre et godt beslutningsgrunnlag er svært viktig, sier styreleder i KS, Bjørn Arild Gram.

Foto: VIdar Sandnes

KS: – Viktige midler til kommunal journal

De 93 millionene som foreslås bevilget til Akson muliggjør det videre arbeidet, sier KS.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

I forslag til neste års statsbudsjett foreslås det gitt 93 millioner kroner til den felles kommunale journal- og samhandlingsløsningen Akson. Det er KS glade for:

– Vi har et omfattende arbeid foran oss før kommunene kan endelig stilling til Akson. At det nå kommer midler til å sikre et godt beslutningsgrunnlag er svært viktig, sier styreleder i KS, Bjørn Arild Gram i en pressemelding.

– Den foreslåtte bevilgningen gjør det mulig for KS, i samarbeid med kommunene og staten, å utrede hvordan felles kommunal journal for helsepersonell i kommunen kan organiseres og finansieres, heter det videre.

Det foreslås også bevilget 189 millioner kroner til bedre samhandlingsløsninger.

–  Dersom vi skal få en mer effektiv pasientbehandling, bedre pasientsikkerhet og en framtidsrettet utvikling av helsetjenestene, trenger vi nye digitale løsninger. For at kommunene skal slutte seg til felles kommunal journal må løsningen være realiserbar, økonomisk bærekraftig og ha en håndterbar risiko. KS mener det er helt avgjørende at det blir ivaretatt i utredningsarbeidet som skal lede frem til en endelig beslutning i kommunene, sier Gram videre.

Powered by Labrador CMS