LEGEMIDDELLISTE: – Vi sykehusleger mener at pasientsikkerheten vil bli bedret om vi vet at vi har de samme opplysningene og den samme legemiddellisten om pasienten, sier anestesilege Anne-Karin Rime, leder av Overlegeforeningen. Arkivfoto.

Foto:

Advarer mot manglende digital samhandling

– Bedre digital samhandling mellom kommunehelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten er nødvendig. Dessverre løser ikke Akson dette; det ligger enda lengre frem i tid. Men vi trenger det nå.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Dette skriver Anne-Karin Rime, anestesilege og leder av Overlegeforeningen i en kronikk.

–  Målet i stortingsmeldingen fra 2012, som er «Én innbygger – én journal», vil ikke bli nådd ettersom Akson ikke dekker samhandling med spesialisthelsetjenesten.

– Nå dreier det seg kun om en felles kommunal løsning, skriver Rime. 

Hun peker på at forbedret samhandling mellom kommunehelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten skal utredes videre i mange år til, og at kostnaden er ikke avklart.

– Som pasient behandlet i sykehus og med videre oppfølging i kommunen, er det samhandling mellom spesialist- og kommunehelsetjenesten som er viktig.

–  Vi sykehusleger mener at pasientsikkerheten vil bli bedret om vi vet at vi har de samme opplysningene og den samme legemiddellisten om pasienten, skriver Rime.

Les innlegget her

Powered by Labrador CMS