Slik blir veien videre mot én innbygger, en journal

Fastegene er opptatt av å ikke forhaste seg i arbeidet mot en felles kommunal journal. Sykepleierne er utålmodige. Samtidig pågår det et IT-kappløp om fremtidens journalløsninger. Her kan du se debatten om e-helse under Helsedagen 2021. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Under Helsedagen i 2020 sto vi på Latter og diskuterte Akson. I 2021 år er Akson-begrepet begravet, men visjonen lever videre under navnene Felles kommunal journal og program for digital samhandling.

Men det er mer enn spøkelset Akson må løses på e-helsefeltet for å nå målet om et journalsystem som snakker på tvers av helsetjenestenivåer, yrkesgrupper og arbeidssteder.

NTNU-forsker Aslak Steinsbekk driver følgeforskning på Helseplattformen, i tillegg til overordnet helsetjenesteforskning.

Han innledet sitt foredrag med å belyse hvilke utfordringer og hvilke muligheter e-helsefeltet står overfor i dag - nesten 10 år etter at beslutningen om Én innbygger, en journal ble tatt. 

Til debatten møttes Mariann Hornnes, rykende fersk e-helsedirektør, Christer Mjåset, viseadministrerende direktør i Helseplattformen, Harald Hjelde, prosjektleder Felles kommunal journal i KS, Nils Kristian Klev, visepresident i Legeforeningen og leder i Allmennlegeforeningen, Silje Naustvik første nestleder i Norsk sykepleierforbund, Thomas Smedsrud, medisinsk direktør i Dips og Rune Simensen, direktør for teknologi og e-helse i Helse Sør-Øst. 

Se klippet i vinduet over. 

Powered by Labrador CMS