TILTALT: En sykepleier i 30-årene er tiltalt for å ha skaffet seg seksuell omgang med pasienter ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold på både Universitetsykehuset Nord-Norge og Akershus universitetssykehus. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sykepleier anmeldt for seksuell omgang med pasienter

En mannlig sykepleier i 30-årene er anmeldt av flere pasienter for å ha foretatt krenkende underlivsvask både ved UNN og Ahus. Han erkjenner ikke straffskyld.

Publisert Sist oppdatert

Sykepleieren har vært ansatt både ved Akershus universitetssykehus (Ahus) og Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN), skriver Nordlys.

Ett av tilfellene mannen er tiltalt for skal ha skjedd ved UNN i 2015. I tiltalen står det at han masturberte penis til en pasient i forbindelse med en undersøkelse.

«Det pasienten beskriver, er ikke en klinisk undersøkelse, men beføling», heter det i en rapport fra Statsforvalteren i Oslo og Viken. Statsforvalteren skriver at pasienten i Tromsø opplevde sykepleierens handlinger som «svært krenkende».

Et annet av tilfellene gjelder en underlivsvask ved Ahus i 2021, der pasienten opplevde vasken som et seksuelt overgrep.

Sykepleieren er tiltalt for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold.

Sykepleieren startet i ny jobb ved et annet sykehus på Østlandet i desember i fjor. Sykepleierens forsvarer, Marius Eugen Nielsen, sier til Romerikes Blad at de ikke ønsker å uttale seg i saken.

Rettssaken starter i midten av november og går for Romerike og Glåmdal tingrett.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS