DØDE: Et barn døde av hjertestans under en tannoperasjon på Stavanger universitetssjukehus denne uka. Foto: Carina Johansen / NTB

Barn døde av hjertestans under tannoperasjon i Stavanger

Et barn døde av hjertestans under narkose i forbindelse med en tannoperasjon ved Stavanger universitetssykehus. Politiet har startet etterforskning.

Publisert Sist oppdatert

En gutt døde av hjertestans under narkose under en tannoperasjon ved Stavanger universitetssykehus. Familien er i dyp sorg, sier deres bistandsadvokat.

Politiet fikk melding om saken 2. april, skriver Sørvest politidistrikt i en pressemelding.

– Politiet fikk tirsdag 2. april melding om at et barn fikk hjertestans og døde under en narkose på Stavanger universitetssjukehus (SUS). Vi vil etterforske den tragiske saken for å undersøke hva som har skjedd, sier politiadvokat Tove Marie Haver.

– Guttens familie har det helt forferdelig. De er fullstendig knust av sorg, og er i sjokk over at dette kunne skje, sier de etterlattes bistandsadvokat Anne Kroken til Stavanger Aftenblad.

Avisa skriver at det dreier seg om en gutt under skolealder.

– Foreldrene trenger svar på hva som har skjedd, og opplever dette som en ekstremt vanskelig situasjon. Utover det trenger de nå ro, sier Kroken videre.

Avventer obduksjon

Politiadvokat Haver ønsker ikke å gå i detalj omkring hendelsesforløpet.

– Vi har foretatt innledende etterforskningsskritt, herunder avhør. Det gjenstår også ytterligere vitneavhør, og vi avventer også obduksjonsrapport, sier hun.

Politiet har ikke ytterligere opplysninger på nåværende tidspunkt, og vil heller ikke kommentere saken ytterligere i dag.

Sykehuset meldte inn saken til både politi og Statens helsetilsyn.

Rogalands fylkeslege Anders Neset forteller til NRK at de ikke vil gjøre egne undersøkelser før Helsetilsynet vurderer hvordan de skal følge opp saken.

Sykehuset beklager

Klinikksjef Geir Lende for klinikk A på sykehuset, som blant annet har ansvaret for anestesi, sier at hendelsen har preget sykehuset.

– Dette er det verste som kan ramme foreldre. Og det er dessuten veldig vondt for de ansatte hos oss som har vært involvert, sier han til NRK. Han forteller videre at hovedprioriteten nå er å ta vare på barnets pårørende og sykehusets ansatte.

– Vi synes at slike saker er utrolig vonde, og det er noe vi beklager forferdelig sterkt for. Sånne hendelser skjer av og til, men heldigvis sjelden, sier Lende til VG.

Powered by Labrador CMS