STREIKESELFIE: Rødt-leder Bjørnar Moxnes og Håvard Ravnestad, tillitsvalgt ved Akershus universitetssykehus tar selfie sammen med de streikende på forhandlingsvaken på Legenes Hus i Oslo. Foto: Målfrid Bordvik

– Viktig at dere står på videre

Rødt-leder Bjørnar Moxnes ba legene om ikke å gi seg da han besøkte legenes «forhandlingsvake».

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

– Det er viktig at dere ikke gir dere ved første sving, men står på videre. Det er viktigere for flere enn dere selv, oppfordret Rødt-leder Bjørnar Moxnes streikende som hadde samlet seg på Legenes Hus i Oslo.

Akademikerne helse og Spekter møttes onsdag morgen til tvungen mekling etter at sykehusstreiken nå har vart i 30 dager. Onsdag ettermiddag pågår meklingen fortsatt, noe som innebærer at Riksmekleren mener det er grunnlag for videre forhandlinger.

Meklingen pågår fortsatt
På forhandlingsvaken dukket Christer Mjåset og Jon Helle, som er en del av forhandlingsdelegasjonen til Legeforeningen, opp for å informere de streikende. Men, siden mekling er unntatt offentlighet, kunne de ikke si annet enn at meklingen fortsatt pågår, før de gikk tilbake til Riksmeklerens kontor.

Moxnes håper legene vinner frem i kampen.

– Når Spekter oppfører seg mer useriøst enn mange i privat sektor, må dere stå sammen. Det er et paradoks at Spekter, som er en del av det offentlige, utfordrer fundamentet for den norske arbeidslivmodellen. Legene forsvarer prinsippet som hele det organiserte arbeidslivet hviler på – kollektive forhandlinger, sier Moxnes.
Streikeselfie
På streikemøtet tok han en «selfie» med de streikende, som han har delt på sosiale medier.

«Legene har vår støtte. Og flere partier burde hoppe ned fra gjerdet og støtte dem», skriver han på sin Facebook-side.

– Vunnet uansett
Etter innlegget fra Rødt-lederen viste tillitsvalgte fra en rekke sykehus frem bilder fra de siste 30 dagene som streiken har pågått. Vaffelsteking, utdeling av kaffe, twist og løpesedler har vært sentrale aktiviteter for de streikende.

– Uavhengig av hvordan meklingen går, så har vi vunnet uansett når vi ser på støtten vi har fått. Det er tøft å streike, men når det er så viktig som nå, så tåler vi litt til, sier Jan Henrik Opsahl, foretakstillitsvalgt ved Vestre Viken.

På streikemøtet ble blant annet melodien «We’re not gonna take it anymore» avspilt – rettet mot Spekter. Seansen ble overført til Bergen via Skype, slik at streikende også der kunne følge markeringen.

Powered by Labrador CMS