GRUNDIG: – Etter en grundig vurdering mener jeg at vi med en ekstern partner kan gjennomføre moderniseringen raskere, billigere og med lavere risiko, sier administrerende direktør i Helse Sør-Øst, Cathrine M. Lofthus. Foto: Katrine Lunke

Helse Sør-Øst: Vil gi IT-jobben til eksterne leverandører

IT-moderniseringen i Helse Sør-Øst kan gjøres av en ekstern partner, mener den administrerende direktøren i foretaket.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Styret i Helse Sør-Øst skal sitt styremøte neste uke ta stilling til om opprustingen av foretakets IT-systemer skal gjøres av Sykehuspartner eller av en underleverandør.

Til NRK, som først omtalte saken, sier administrerende direktør Cathrine M. Lofthus,at hun ikke kan kommentere hvor mye penger det er snakk om.

– Det er kun snakk om grunnmuren i datasystemet, ikke om pasientjournaler, sier Cathrine M. Lofthus, administrerende direktør i Helse Sør-Øst, til NRK.

Hun anbefaler å inngå en avtale med en ekstern partner, ifølge styresaken publisert i forkant av møtet.

– Etter en grundig vurdering mener jeg at vi med en ekstern partner kan gjennomføre moderniseringen raskere, billigere og med lavere risiko. Vi kan frigjøre penger til behandling av pasientene, vi styrker pasientsikkerheten gjennom en sikker og stabil infrastruktur, og vår felles tjenesteleverandør, Sykehuspartner, kan bruke sine ressurser mer målrettet mot å understøtte sykehusenes behov for IKT-tjenester. Vi anbefaler en satsning som gjennomfører moderniseringen på tre år og dette vil bety et stort sprang for digitaliseringen i Helse Sør-Øst, sier Lofthus, ifølge foretaket.

Powered by Labrador CMS