BØRSNOTERT: Administrerende direktør Gunnar Gårdemyr ringer i bjellen på Oslo Børs fredag 8. juli. Til venstre i bildet er finansdirektør Øystein Soug (finansdirektør) og styreformann Jónas Einarsson. Foto: Targovax

Targovax på børsen

Det norske bioteknologiselskapet Targovax har hentet inn ny kapital på 110 millioner kroner for å finansiere fem nye studier.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

I dag ble Targovax, et av de første gründerfirmaene innen onkologi som ble startet på Radiumhospitalet, børsnotert på Oslo Axess.

– Dette er en milepæl, og vi er veldig glade for å ta dette steget. Ambisjonen er en bredere eierbase samt å øke synligheten for foretaket, sier administrerende direktør Gunnar Gårdemyr til Dagens Medisin.

Fakta om Targovax

* Etablert i 2010 av Gustav Gaudernack og Jon Amund Eriksen. Gaudernack er fortsatt medisinsk rådgiver i firmaet.* Med utspring i forskning fra Radiumhospitalet, utviklet selskapet blant annet en vaksine mot kreft i bukspyttkjertelen.* Targovax har oppnådd en Orphan Drug status for sine produktkandidater mot bukspyttkjertelkreft, mesotheliom (lungesekkkreft) og eggstokkkreft, i USA og EU.* Targovax har hentet 414 millioner kroner i egenkapital fra investorer gjennom flere transaksjoner siden 2010.* De største investorene etter børsnoteringen er venturekapitalfondet HealthCap, en av Europas største bioteknologispesialiserte aktive eierfond, Radiumhospitalets Forskningsstiftelse og en rekke institusjonelle og profesjonelle finansielle investorer, blant annet Nordea.Kilde: Targovax

Finansiering ut 2017
Børsnoteringen skjer i forbindelse med at Targovax hentet inn 110 millioner kroner i en rettet emisjon, altså utstedelse av aksjer, som ble gjennomført i juli. Midlene skal blant annet brukes til å avslutte en klinisk studie og starte fem nye studier.

Finansieringen vil være tilstrekkelig for å drifte Targovax frem til milepæler i alle seks studiene i løpet av 2017, heter det i pressemeldingen fra selskapet.

Slått sammen med Oncos
Targovax er et immunonkologi-selskap innen målrettet immunterapi for kreftpasienter. Kjernen i behandlingen går ut på å lære kroppens immunforsvar å bekjempe kreft. Dette gjøres ved å utvikle kroppens T-celler, som gjenkjenner og bryter ned kreftcellene.

I fjor sommer slo Targovax seg sammen med de finske bioteknologiselskapet Oncos, og i den forbindelse ble det gjennomført en emisjon på 200 millioner kroner. .

– Spennende fase
– Etter selskapet fusjonerte med Oncos ble børsnotering et naturlig neste steg. Targovax passerer nå denne milepælen med to lovende teknologier og en unik portefølje av produktkandidater med muligheter for kommersialisering, verdiskapning og ikke minst behandling av krevende kreftformer som rammer mange, sier Gårdemyr, som er entusiastisk med tanke på veien videre.

– Vi går nå inn i en spennende fase der vi venter resultater fra en rekke sentrale studier. Targovax er nå sikret en strategisk og finansiell plattform som gjør oss i stand til å arbeide videre med videre utvikling og kommersialiseringen når disse resultatene faller på plass, sier Gårdemyr.

Selskapet har 18 medarbeidere i Norge og 10 personer i Finland

Powered by Labrador CMS