Hun er ny LIS-direktør

Bente Hayes (48) er ansatt som ny innkjøpsdirektør for legemidler i Helseforetakenes Innkjøpsservice AS (HINAS).

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

NY SJEF: Bente Hayes kommer fra stillingen som driftsdirektør for Sykehusapotekene HF. Foto: Sykehusapotekene HF

Det var hard konkurranse om stillingen. Til sammen ønsket 38 personer direktørjobben for det som tidligere het Legemiddelinnkjøpssamarbeidet (LIS), men som nå er avdeling for legemidler i HINAS.

Farmasøyt starter 1. september
Hayes kommer fra stillingen som driftsdirektør for Sykehusapotekene HF, og tiltrer stillingen som innkjøpsdirektør 1. september.

– Vi er svært fornøyd med at Bente Hayes har takket ja til stillingen som innkjøpsdirektør for legemidler. Hayes har en god faglig bakgrunn, lang ledererfaring og de rette egenskapene for å fylle stillingen. Vi gleder oss til å ta fatt på de utfordringene som kommer innenfor området sammen med Bente, sier administrerende direktør Harald Johnsen i HINAS.

Hayes er utdannet farmasøyt (cand. pharm.), og har ifølge pressemeldingen lang og bred ledererfaring innen spesialist- og primærhelsetjenesten, deriblant helseforetak, apotek og legemiddelgrossist. Hun har deltatt på Nasjonalt topplederprogram, og har videreutdanning i helseledelse fra Universitetet i Bergen.

– Videreføre arbeidet
– Det er viktig for meg å videreføre den jobben som LIS har gjort frem til nå. Vi har 20 års erfaring å bygge på, og legemiddelinnkjøpssamarbeidet har et godt renommé. Det må vi utnytte videre, og min jobb blir nå videreføre dette. Det blir også viktig å utvide avtalene og å sørge for enda bedre utnyttelse av disse på foretakene, sier Hayes i en pressemelding.

Torfinn Aanes har ledet LIS siden 1995, og vil fortsette i stillingen frem til Hayes tiltrer.

LIS

Legemiddelinnkjøpssamarbeid (LIS) har i oppgave å gjennomføre anbudskonkurranser og prisforhandlinger om legemidler på vegne av alle landets helseforetak.LIS var tidligere underlagt Sykehusapotekene HF, men ble i 2015 en del av Helseforetakenes innkjøpsservice AS (HINAS).Dagens LIS-direktør Torfinn Aanes går om kort tid av med pensjon.

– Aanes har gjort en formidabel innsats med å bygge opp LIS de siste 20 årene. Han går nå over i en rådgiverstilling, sier Johnsen.

Nye rutiner
Flere profilerte helsebyråkrater var aktuelle for stillingen, blant dem Helsedirektoratets Erik Hviding, LIS-forhandlingsleder Asbjørn Mack og Steinar Madsen fra Legemiddelverket.

I forkant av ansettelsen av ny LIS-sjef har HINAS varslet nye rutiner for behandling av enhetspriser på legemidler.

Mens legemiddelpriser og rabatter tidligere har vært åpent tilgjengelig, skal dette nå regnes som forretningshemmeligheter. Flere har reagert på hemmeligholdet.

Les også: Uavklart om hemmelige priser

Powered by Labrador CMS