Fikk 737 innspill til ME-forskning fra pasienter og pårørende

– Vi er meget fornøyde med det massive engasjementet og ønsket om å bidra til å identifisere kunnskapsbehovene rundt ME, sier adm. direktør Arvid Hallén i Forskningsrådet.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

MER ENN FORVENTET: Interessen for innspill til ME-forskning var større enn forventet. – Vi ser fram til å jobbe videre med alle innspillene og brukerpanelet, sier adm. direktør i Forskningsrådet, Arvid Hallén. Foto: Forskningsrådet

Forskningsrådet inviterte i perioden 10. april til 3. mai pasienter med CFS/ME og deres pårørende til å komme med innspill til forskningstemaer og forskningsspørsmål.
Nå er det kommet inn hele 737 innspill om årsaker, diagnostikk, behandling og oppfølging i helsetjenesten. Interessen rundt pilotprosjektet var større enn forventet.

Ifølge Forskningsrådet mener mange at det er mangelfull kunnskap om sykdommen blant helsepersonell.

– Vi ser fram til å jobbe videre med alle innspillene og brukerpanelet for å legge til rette for gode forskningsprosjekter som kan bidra til å bedre livene til pasientene og deres pårørende, uttaler administrerende direktør i Forskningsrådet, Arvid Hallén.

Brukerpanel
Nå skal Forskningsrådet sette sammen et brukerpanel, bestående av pasienter, pårørende, behandlere, forskere og helsemyndigheter, som skal diskutere innspillene og utarbeide en utlysning av forskningsmidler.
Sammensetningen av panelet vil være klar i løpet av mai, og da vil også Forskningsrådet publisere en kort rapport med omtale av innspillene.

Utlysning
Med utgangspunkt i panelets prioriteringer av forslagene, skal Forskningsrådet utforme en utlysningstekst som forskere inviteres til å svare på.
I første omgang skal forskerne sende en forenklet søknad med kortfattet beskrivelse av prosjektet de ønsker midler tid.

Brukerpanelet rangerer søknadene, og et utvalg av forskerne vil så bli bedt om å sende inn en fullstendig søknad. Disse søknadene vil bli behandlet på lik linje med ordinære søknader til Forskningsrådets helseprogrammer.

Utlysningstekst og invitasjon til forenklet søknad skal etter planen publiseres på Forskningsrådets nettsider i løpet av sommeren. Brukerpanelets medlemmer kan ikke sende inn eller være involvert i en søknad om forskningsprosjekt, skriver Forskningsrådet på sin hjemmeside.

Powered by Labrador CMS