Går fra bioteknologi til havforskning

Sissel Rogne bytter jobb etter å ha vært direktør i Bioteknologirådet i over 15 år.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

FORMIDLINGSGLEDE: Sissel Rogne omtales som kunnskapsrik, begeistret og med stor formidlingsglede. Foto: Jon Solberg

Bioteknologirådets direktør Sissel Rogne er utnevnt til ny direktør for Havforskningsinstituttet og ansettes på åremål for seks år. Hun starter i sin nye jobb i Bergen i januar,
Rogne, som er biolog og er professor II ved Universitetet i Bergen og ved Universitetet for miljø- og biovitenskap, har vært direktør i Bioteknologirådet siden 1999.
Tidligere har hun blant annet vært forskningsdirektør ved Universitetet for miljø- og biovitenskap.
Entusiastisk og kunnskapsrik
I 2012 fikk Rogne Akademikerprisen for sin fag- og forskningsinnsats innen genteknologi og bioteknologi. Bioteknologirådets leder Kristin Halvorsen fremholder Rognes fagkunnskap, entusiasme og formidlingsglede – som har vært en viktig ressurs for rådet.

– Som ingen annen har Sissel bydd befolkningen på både sin begeistring for nye forskningsgjennombrudd og sine gjennomtenkte analyser av etiske spørsmål som ny bioteknologi bringer med seg. Jeg vil gjerne takke henne for den viktige jobben hun har gjort og for et fantastisk samarbeid. Hun vil bli savnet, men vi ønsker henne alt godt i en ny og spennende jobb, uttaler Halvorsen på hjemmesiden til Bioteknologirådet.
Fascinert
Sissel Rogne sier at behovet for naturvitenskapelig forskning er særlig stort nå som klimaet og havene forandrer seg:
– Jeg slutter aldri å fascineres av hvordan naturen er satt sammen, alt fra hvordan celler og organismer er bygget opp, til kompleksiteten og samspillet i økosystemene våre. I havet henger bokstavelig talt alt sammen med alt. Det blir et stort privilegium å få jobbe med det dyktige og mangfoldige fagmiljøet på Havforskningsinstituttet, sier Rogne.

Powered by Labrador CMS