FÆRRE TILFELLER: Det går stadig lenger mellom de nye ebola-tilfellene i Vest-Afrika. Bildet er tatt på Leger Uten Grensers ebola-klinikk i Sierra Leone i vår. Foto: Leger Uten Grenser

Første smittefrie uke siden mars 2014

Men det er fortsatt en risiko for nye ebola-tilfeller, melder WHO.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

I forrige uke ble det ikke meldt om noen nye ebolatilfeller i Vest-Afrika. Dette er første gang det er gått en hel uke uten nye rapporterte smittetilfeller siden epidemien ble påvist i mars 2014. Det melder Verdens helseorganisasjon (WHO) i sin ukentlige rapport.

500 under oppfølging
I Sierra Leone er det ikke meldt om nye tilfeller de siste tre ukene, og alle personer med mistanke om smitte har fullført oppfølgingsperioden på 21 dager. Samtidig er mer enn 500 personer under oppfølging i Guinea, grunnet mistanke om smitte, ettersom de er forbundet med en smittekjede.

– Flere høyrisikokontakter, som er forbundet med aktive og nylig aktive overføringskjeder i Guinea og Sierra Leone, har falt fra oppfølgingen. Det er fortsatt en kortsiktig risiko for ytterligere tilfeller, skriver WHO.

Små områder
I rapporten heter det dessuten at det de siste 11 ukene har vært færre enn 10 nye tilfeller ukentlig.

– I den samme perioden har overføringen av viruset vært geografisk begrenset til flere små områder i vestre Guinea og Sierra Leone, hvilket markerer overgangen til en distinkt tredje fase i epidemien, skriver WHO.

Siden epidemien i Vest-Afrika ble påvist, har ebola-viruset forårsaket mer enn 28.000 smittetilfeller og mer enn 11.000 dødsfall, anslår Verdens helseorganisasjon.

Powered by Labrador CMS