OFFENTLIGGJØRING: Finansminister Siv Jensen la frem regjeringens forslag til statsbudsjett for 2016 onsdag formiddag og vil gi mer penger til blant annet det kommunale rusarbeidet. Foto: FrP Foto:

Her er viktige helsenyheter

Sykehusene får enda mer penger til aktivitetsvekst neste år enn tidligere år.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Forslaget til statsbudsjett for 2016 ble lagt frem i dag klokka 1000. Ifølge Finansdepartementet er dette noen av de viktige forslagene fra regjeringen innen helse og omsorg:
- Nærmere 2,9 milliarder kroner til aktivitetsvekst ved sykehusene. Det er en høyt budsjettert vekst sammenlignet med tidligere år.

- Fortsatt satsing på heldøgns omsorgsplasser, og regjeringen vil legge til rette for 2500 nye plasser i 2016.

- Neste år starter forsøket med statlig finansiering av omsorgstjenestene. I forsøksperioden på tre år, og regjeringen vil bruke 700 millioner kroner til kommunene som skal delta.  

- Det kommunale rusarbeidet styrkes med 400 millioner kroner, i tillegg foreslår regjeringen 80 millioner kroner til målrettede tiltak som alternative straffereaksjoner, lavterskeltilbud og arbeidstrening.
2,5 prosent økning
Sammenlignet med saldert budsjett for 2015, foreslår regjeringen å styrke pasientbehandlingen med vel 2,8 milliarder kroner.
– Regjeringens budsjettforslag bidrar til å ruste sykehusene for fremtiden og til å redusere unødvendig venting for pasientene. Det er nødvendig for å skape pasientens helsetjeneste, uttaler helse- og omsorgsminister Bent Høie i en pressemelding.
Veksten legger til rette for en økning i all pasientbehandling på 2,5 prosent.

Powered by Labrador CMS