LEDER SOM TILRETTELEGGER: Per Bleikelia ved Ringerike sykehus er kåret til årets leder av Legeforeningen. Foto: Anne Grete Storvik

«Ingen konsulenter kommer inn i vårt sykehus»

– Jeg går rundt på sykehuset både lørdag og søndag, sier vinneren av årets lederpris, som Legeforeningen deler ut.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

OSLO: Per Skaugen Bleikelia - direktør ved Ringerike sykehus - får årets lederpris 2014, som Legeforeningen deler ut på sin Dialogkonferanse onsdag.
I en kort hyllest viste kollega Lars Thoresen, overlege ved Ringerike sykehus, til at Bleikelia har sagt at «ingen konsulenter kommer inn i mitt sykehus» og viste til at Bleikelia er opptatt av å bruke de fagpersonene som sykehuset allerede har.

- Jeg er en tilrettelegger
– Jeg går rundt i sykehuset. Ofte på lørdager og på søndager. Om jeg ikke bidrar på en annen måte så forstår jeg hva de som er på jobb står i. Uten å skjønne dette er det umulig å lede, sa Bleikelia i sin tale.
– Årets vinner har de siste årene stått frem som et unikt forbilde på en dedikert og klok sykehusleder som tar pasientene og de ansattes hverdag på største alvor. Han er en god lytter og tilrettelegger – eller «fasilitator» som han selv kaller seg, heter det blant annet i juryens begrunnelse.
Fravek legekrav
Juryen, som i år har fraveket kravet om at prisvinneren må være lege, uttaler også:
«Samtidig leverer han på fastsatte mål, og økonomisk underskudd er snudd til overskudd. Hans lederfilosofi bidrar til svært gode resultater for både pasienter, ansatte og bunnlinjen. Han er en høyt oppskattet og respektert leder av både ansatte og tillitsvalgte. Legeforeningen vil med årets lederpris markere en tydelig lederautoritet og en fremtidsrettet ledelsesfilosofi. Et eksempel til etterfølgelse for Sykehus-Norge. Legeforeningen har i år fraveket kravet om at prisvinneren må være lege – dette for å kunne hedre hans utrettelige innsats i den gode dialogens tjeneste.»  

Powered by Labrador CMS