GÅR AV: – Ut fra en totalbetraktning ser jeg det derfor som best for Sykehuset Østfold at jeg i samråd med styreleder trer ut av min stilling nå, uttaler Just Ebbesen.   Foto:
GÅR AV: – Ut fra en totalbetraktning ser jeg det derfor som best for Sykehuset Østfold at jeg i samråd med styreleder trer ut av min stilling nå, uttaler Just Ebbesen. Foto:

Trekker seg som administrerende direktør

Søndag kveld avslørte Dagens Medisin et krisemøte om Just Ebbesens fremtid. Så ble møtet fremskyndet, og direktøren trakk seg.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Just Ebbesen har i samråd med styreleder Marianne Fålun valgt å tre ut av stillingen som administrerende direktør i Sykehuset Østfold fra tirsdag 24. april. Dette ble gjort klart i et ekstraordinært styremøte søndag kveld, melder sykehuset på sin nettside.

– Fokuset den siste tiden har dreid mot meg som leder. Jeg ser at Sykehuset Østfold ikke er tjent med at organisasjonen skal lide under et slikt press, sier Just Ebbesen.

Misnøye med lederstil
Søndag kveld avslørte Dagens Medisin at det var innkalt til ekstraordinært styremøte ved Sykehuset Østfold HF mandag, der eneste sak var direktørens fremtid. Møtet ble fremskyndet, og samme kveld valgte Ebbesen å trekke seg.

Les saken: Skjebnemøte for sykehusdirektør Just Ebbesen

Den siste tiden har sykehuset slitt med korridorpasienter, og enkelte avdelinger har store kapasitetsproblemer. Dette, kombinert med Ebbesens lederstil, har ført til en stadig større misnøye med ham som sykehusdirektør. 

Ebbesen har vært sykehusdirektør siden 2009.

– Det er en økende uro rundt sykehuset i offentligheten som handler om korridorsenger og negative pasientopplevelser. Fokuset den siste tiden har dreid mot meg som leder. Jeg ser at Sykehuset Østfold ikke er tjent med at organisasjonen skal lide under et slikt press. Sykehuset har de siste ukene vist en positiv beleggsutvikling. Det er viktig at sykehuset nå får ro til å fokusere på gjennomføringen av de siste oppgavene som skal på plass før Vestby kommune blir en del av opptaksområdet 2. mai i år. Ut fra en totalbetraktning ser jeg det derfor som best for Sykehuset Østfold at jeg i samråd med styreleder trer ut av min stilling nå, uttaler Just Ebbesen på hjemmesiden til sykehuset.

Leder siden 2009
– Administrerende direktør Just Ebbesen har i samråd med meg valgt å tre ut av sin stilling 24. april 2018. Jeg har stor respekt for vurderingen som Ebbesen har gjort, og vil på vegne av styret takke han for den gode jobben han har gjort for sykehuset og innbyggerne i Østfold i niår. Han har i denne perioden ledet organisasjonen gjennom en stor og viktig endringsprosess som byggingen av et nytt sykehus representerer. Han har også ledet en vellykket innflytting i nytt bygg.

– Just Ebbesen har vært en drivkraft for innovasjon og ny teknologi som gjør at sykehuset ligger langt fremme i europeisk målestokk. Han har arbeidet godt og systematisk for bedre kvalitet og pasientsikkerhet, og sykehuset vil fremover fortsette dette arbeidet. Ebbesen har alltid vært lojal til de oppdragene sykehuset har fått fra styret og eier, sier styreleder i Sykehuset Østfold Marianne Fålun.

Viseadministrerende direktør Irene Dahl Andersen ble i det ekstraordinære styremøtet i går konstituert som administrerende direktør fra 25. april.

Powered by Labrador CMS