Ikke imponert i år heller

Den årlige sykehustalen vekker ikke sterke følelser hos opposisjonen, som mener Høie viderefører de rødgrønnes ideer.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Aps helsepolitiske talsperson, Torgeir Micaelsen.

Arbeiderpartiets helsepolitiske talsperson, Torgeir Micaelsen, kalte fjorårets sykehustale «svulstig».
– Videreføring
–  Men jeg roste ham da også i fjor, det var bare at det i talen var mye av det samme som Jonas Gahr Støre hadde snakket om. Jeg synes vel egentlig mye av det samme om dagens tale, sier Micaelsen etter at helseminister Bent Høie avsluttet sin årlige sykehustale onsdag.
– Det er veldig mye videreføring av det som ble igangsatt før regjeringsskiftet - og så er det noe han har satt i gang selv. Og det er jo veldig bra. Jeg opplever at mange snakker om enkelte ting som nytt – men organiseringen av sykehusstrukturen er nøyaktig det samme som vi snakket om tidligere, sier Micaelsen.
I forkant av den kommende nasjonale sykehusplanen vil man diskutere tre alternativer for fremtidig sykehusstruktur, sa Høie i sin tale.
 – Bevegelig mål
– Det er et bevegelig mål å diskutere denne planen hans som skal komme, den forandrer seg fra måned til måned. Men vi skal være åpne og konstruktive vi, sier Micaelsen.
–  Du er ikke imponert?
–  Nei, det er jeg ikke. Og det jeg er minst imponert over er at det er mye bra ord og taler og poenger. Men jeg synes at det er langt mellom det han stiller til utsikt og det han er villig til å betale for, sier Micaelsen.

Powered by Labrador CMS