SAMHANDLING: Et utvalg har sett på pasienter som legges inn på sykehus med uavklarte tilstander, og hvordan de spesialiserte avdelingene som utreder slike pasienter, samhandler. Illustrasjonsfoto: DM arkiv / Vidar Sandnes

Foto:

Rapport: Samarbeidet mellom avdelinger i helsetjenesten må styrkes

Samarbeidet mellom de ulike spesialiseringene i helsetjenesten krever endring. Pasienter og pårørende bør involveres bedre, konkluderer rapport.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Et utvalg har sett på pasienter som legges inn på sykehus med uavklarte tilstander, og hvordan de spesialiserte avdelingene som utreder slike pasienter, samhandler.

Rapporten er skrevet av Statens undersøkelseskommisjon for helse- og omsorgstjenesten (Ukom).

I den trekker de fram to viktige forhold når pasienter med uavklart tilstand legges inn til utredning i sykehus. Det ene er samhandling mellom ulike avdelinger og spesialiteter rundt pasienten. Det andre er involvering og ivaretakelse av pasient og pårørende under innleggelsen.

Rapporten peker på flere punkter som kan bidra til læring og forbedring, blant annet at pasienter og pårørende bør involveres bedre. Det må imidlertid skje på et systematisk måte, skriver Ukom.

– Det må skapes tid og rom for tverrfaglig samarbeid. Direkte kommunikasjon mellom flere spesialiteter og ulike yrkesgrupper gir muligheter for en mer helhetlig, effektiv og nøyaktig utredning, skriver de videre.

(©NTB)

Les også: Helsetilsynet: – En presset fastlegesituasjon gir svikt i helsehjelpen

Powered by Labrador CMS