Finnmark: Alle ambulansefly ute av tjeneste

Torsdag er alle ambulansefly i Finnmark ute av tjeneste.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Dette skyldes at flere piloter ved ambulanseflybasene i Kirkenes og Alta har blitt rammet av sykdom, melder selskapet som drifter ambulanseflyene, Babcock.

– Dette vil redusere tilgjengeligheten for ambulansefly de nærmeste dagene. For å kompensere for redusert beredskap leier Babcock inn et ekstra jetfly fra Sverige som vil være på plass i Alta i løpet av dagen, skriver selskapet i en pressemelding.

Imidlertid kan flyet som leies inn kun lande på langbanene.
– Men det vil avlaste kortbaneflyene slik at de kan holdes av til å opprettholde beredskapen på kortbanenettet, heter det fra Babcock.

– Det jobbes kontinuerlig med å fylle hullene i vaktplanene etter hvert som sykemeldinger kommer inn, sier driftssjef Hilde Sjurelv i Babcock Norge, som sier julehøytiden gjør situasjonen ekstra krevende.

– Vi har 103 piloter i selskapet, inkludert stand by-piloter som skal ta over vakter ved sykdom. Men når vi har så mange piloter som er syke samtidig, er vi også avhengig av at piloter som ikke er på vakt, både kan og ønsker å steppe inn der vi har behov. Vi er i tillegg avhengig av at det går rutefly som gjør at de kommer seg frem til basene, sier Sjurelv.

Babcock uttaler at de tar høyde for at pilotene er rammet av smittsom sykdom, og vasker nå ned basene og flyene for å hindre eventuelt videre smitte.

– Det er også iverksatt tiltak for å skille friske fra syke, og piloter som kommer for å overta blir innkvartert på hotell til basene er klargjort. Babcock har oppfordret alle ansatte til å ta influensavaksine, men understreker at det er frivillig å vaksinere seg.

Powered by Labrador CMS