STOPPER: Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H)frykter for liv og helse og avblåser derfor sykehusstreiken Foto: Per Corneliussen
STOPPER: Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H)frykter for liv og helse og avblåser derfor sykehusstreiken Foto: Per Corneliussen

Regjeringen stopper sykehusstreiken

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) bruker tvungen lønnsnemnd for å løse sykehuskonflikten, etter at Helsetilsynet mener en opptrapping vil føre til fare for liv og helse.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Søndag ettermiddag klokken 16 var partene i konflikten, LO Stat, YS og Spekter innkalt til møte med statsråden. Der varslet hun at det ville bli tvungen lønnsnemnd for å stoppe den langvarige sykehustreiken.  

Det skjer etter at Sykehuset Østfold varslet til Helsetilsynet at situasjonen som følge av sykehusstreiken fører til tap av helse og livskvalitet og fare for tap av liv.

– Jeg har mottatt en rapport fra Helsetilsynet om at det vil oppstå fare for liv og helse ved opptrapping av streiken mandag. Det må derfor gripes inn i konflikten ved tvungen lønnsnemnd, sier statsråd Anniken Hauglie i en pressemelding.

Partene har sagt at de skal avslutte arbeidskampen slik at alle kan gå på jobb som normalt.

Fare ved opptrapping
Helsetilsynet har vurdert at situasjonen med stort etterslep av journaldokumenter og forsinket undersøkelse og behandling ved Sykehuset Østfold HF innebærer at det vil oppstå fare for liv og helse ved arbeidstidens start om morgenen mandag 24. juni, dersom den varslede opptrappingen av streiken iverksettes.

Hauglie understreker i pressemeldingen at hun er lite fornøyd med at ansvaret for konsekvensene av konflikten ble skjøvet over på regjeringen.

– Det er partene selv som i utgangspunktet er ansvarlige for å finne en løsning. Det å stoppe en lovlig arbeidskonflikt er et alvorlig inngrep i det som egentlig er partenes ansvar, men slik situasjonen utviklet seg, har jeg ikke noe annet valg, sier Hauglie.

Powered by Labrador CMS