STRAMMER INN: Slutt på kursrabatt til  På kort sikt betyr det at reiseaktiviteten reduseres til et minimum og at det oppfordres til nøkternhet i sekretariatet og alle organisasjonsledd, sier NFF-leder Gerty Lund. Foto: Norsk Fysioterapeutforbund Foto:

STRAMMER INN: Slutt på kursrabatt til  På kort sikt betyr det at reiseaktiviteten reduseres til et minimum og at det oppfordres til nøkternhet i sekretariatet og alle organisasjonsledd, sier NFF-leder Gerty Lund. Foto: Norsk Fysioterapeutforbund

Foto:

Norsk Fysioterapiforbund styrer mot millionunderskudd

Kursrabatt til nyutdannede fysioterapeuter opphører og reiseaktiviteten reduseres til et minimum for å bedre den økonomiske situasjonen i forbundet.

Publisert

Prognosen for Norsk Fysioterapiforbund (NFF) sentralt viser et underskudd på 1,3 millioner kroner, et resultat som er 2,3 millioner kroner svakere enn budsjettert.

Det kom frem på et forbundsstyremøte tidligere denne måneden, melder Fysioterapeuten.no.

Ifølge NFF skyldes de røde tallene at inntekter til etterutdanning fra Fysiofondet er budsjettert jevnt gjennom året, mens aktivitetsnivået er høyest på høsten.

En kraftig økning i pensjonskostnader og lønnskostnader sentralt i NFF samt mindre inntekter på grunn av kursrabatt til nyutdannede fysioterapeuter (NUF-medlemmer), trekkes også frem som forklaringer.

Det blir nå slutt på rabatt til NUF-medlemmer.

NFFs forbundsleder, Gerty Lund, kommenterer situasjonen overfor Fysioterapeuten.

– På kort sikt betyr det at reiseaktiviteten reduseres til et minimum og at det oppfordres til nøkternhet i sekretariatet og alle organisasjonsledd, sier Lund.

På lang sikt må det i rammebudsjettet for 2023–2025 tas høyde for pensjonskost og oppbygging av egenkapital, forklarer NFF-lederen.

Underskuddet for hele rammeperioden 2020-2022 ligger an til å bli på cirka 3,2 millioner kroner, skriver Fysioterapeuten.

Les også: Revidert retningslinje for MS-behandling publisert

Powered by Labrador CMS