Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) besøkte torsdag sykehuset i Kristiansund. Her fotografert i annen sammenheng. Foto: DMarkiv/Vidar Sandnes

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) besøkte torsdag sykehuset i Kristiansund. Her fotografert i annen sammenheng.

Foto: DMarkiv/Vidar Sandnes

Kjerkol ble buet på i møte med Bunadsgeriljaen i Kristiansund

Helseministeren besøkte torsdag sykehuset i Kristiansund og ble møtt av kritikk om at regjeringen ikke gjør nok for å rekruttere fagfolk til fødeavdelingen.

Publisert

Kjerkol sier imidlertid til VG at hun ikke er enig med den såkalte Bunadsgeriljaen, og at hun ikke deler deres virkelighetsoppfatning om hvor lett det er å rekruttere gynekologer.

– Det er flere som har utfordringer med å rekruttere fagfolk, og derfor har regjeringen også opprettet flere stillinger for leger i spesialisering og økt antallet utdanningsstillinger for spesialsykepleiere, sier Kjerkol.

Aktivistene i Bunadsgeriljaen viser derimot til at det ikke er mangel på gynekologer i landet, men at halvparten av dem jobber privat og at staten må gjøre seg konkurransedyktig.

Det har i lengre tid vært bemanningsproblemer på fødeavdelingen i Kristiansund, som har ført til at den har måttet holde stengt.

I forkant at møtet med sykehusledelsen og ordføreren i Kristiansund torsdag ble Kjerkol møtt av «leve føden»-rop og avbrutt av Bunadsgeriljaens leder Marie Grødahl Brekkan da hun gjorde intervjuer, skriver Tidens Krav.

Da Kjerkol svarte med å vise til at fødeavdelingen i Kristiansund ble åpnet igjen med et femdagers tilbud i sommer, ble hun møtt med buing, skriver avisa. Fødeavdelingen var kun åpen i tre uker før den ble stengt igjen.

Powered by Labrador CMS