REHABILITERING: Bent Høie forelår fritt rehabiliteringsvalg.  Foto: Arkivfoto
REHABILITERING: Bent Høie forelår fritt rehabiliteringsvalg. Foto: Arkivfoto

Foreslår fritt rehabiliteringsvalg

Pasienter som har behov for rehabilitering skal kunne velge fritt mellom offentlige og private institusjoner med avtale, foreslår HOD.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

–  Fritt rehabiliteringsvalg vil også bidra til bedre utnyttelse av ressursene og kortere ventetid, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.
HOD foreslår at retten til fritt behandlingsvalg skal omfatte private rehabiliteringsinstitusjoner som har avtale med regionale helseforetak.

Endringen innebærer også at rehabilitering senere kan fases inn i den nye godkjenningsordningen, som er en del av fritt behandlingsvalg.
– Helsetjenesten redder stadig flere liv, men tjenesten har også ansvar for å gi folk mulighet til å mestre livet og være i aktivitet etter endt behandling. Styrking av rehabiliteringstilbudet vil gi flere mulighet til å komme raskere tilbake i samfunnsliv og arbeidsliv, sier Høie i en pressemelding.

  • Pasienter kan i dag velge rehabilitering på ulike offentlige sykehus.
  • De har ikke rett til å velge fritt blant private rehabiliteringsinstitusjoner.
  • Nå innføres en rett til å velge på nasjonalt nivå mellom både offentlige og private rehabiliteringsinstitusjoner som har avtale med helseregionene.


Det er likevel slik at ulike helseregioner opererer med ulik grad av valgfrihet, selv om pasienten rettslig sett ikke har krav på å velge hvor rehabiliteringen skal foregå.
Høringsfristen er satt til 28. september 2015.

Powered by Labrador CMS