GÅR AV: Robert Steen (Ap) har den siste tiden fått hard kritikk for tilstanden på helsehusene i Oslo.

Oslos helsebyråd Robert Steen (Ap) går av

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) rokerer om på byrådet sitt. Helsebyråd Robert Steen er blant dem som går av.

Publisert Sist oppdatert

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) presenterte endringene i byrådet på en pressekonferanse torsdag.

– Robert har vært en fantastisk byråd for Oslo, noe han viste med tydelighet gjennom to år da Oslo var episenter for pandemien i Norge, sier Johansen og legger til at Steen har signalisert at han er på vei ut av Oslo-politikken.

Kritikk

– Det er med tungt hjerte jeg aksepterer det, og må planlegge for det som kommer, sier Johansen.

Steen har den siste tiden fått hard kritikk for tilstanden på helsehusene i Oslo. Opposisjonen har varslet en ny runde med høringer om sakene. Steen har også sagt nei til å stå på liste i kommunevalget i høst. Johansen avviser imidlertid noen sammenheng mellom helsehus-sakene og endringen.

Steen erstattes av Marthe Scharning Lund (Ap), som tidligere har sittet som byråd for næring og eierskap.

– Alt Oslo trenger

Også byråd Victoria Marie Evensen (Ap) for næring og eierskap går ut av byrådet.

– Hun gjorde det klart i høst at hun ønsket seg et litt annet liv etter september 2023, og vi har i fellesskap kommet fram til at dette er et godt tidspunkt å gjennomføre denne typen endring, sier Johansen.

Evensen erstattes av Rina Mariann Hansen (Ap), som dermed forlater posten som byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester. Hansen er for øvrig Oslo Aps ordførerkandidat. Usman Mushtaq (Ap) tar over Hansens post.

– Usman er alt Oslo trenger. Stovner-gutten som ble lege, studerte økonomi, kjenner Oslos styrker og utfordringer fra innsiden. Og han kan se byen utenifra, sier Johansen.

Valgkamp på dørstokken

Valgkampen før høstens kommunevalg nærmer seg nå med stormskritt.

– Dette er store endringer. Jeg får med meg et sterkt, spennende lag på jobb for Oslo. Vi går inn i en intensiv periode med valg i september, og med dette laget er vi klare både for valgkamp, men også for å hver eneste dag gjøre Oslo til en enda bedre by, sier Johansen.

Powered by Labrador CMS