SATT LANGT INNE: Lill Sverresdatter Larsen mener årets lønnsoppgjør ikke bidrar til å løse rekrutteringsutfordringer i sykehusene, men sykepleierne aksepterte likevel oppgjøret.

Foto: Vidar Sandnes

Enighet i sykepleiernes lønnsoppgjør i sykehusene

Norsk Sykepleierforbund og Arbeidsgiverforeningen Spekter er enige om lønnsoppgjøret i sykehusene.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

– Vi er fornøyde med å ha kommet til enighet med Norsk Sykepleierforbund om lønnsoppgjøret for sykehusene. Resultatet er i tråd med normen fra frontfaget, sier administrerende direktør Anne-Kari Bratten i Arbeidsgiverforeningen Spekter i en pressemelding.

Torsdag kveld ble foreningen enig med Norsk Sykepleierforbund om årets lønnsoppgjør.

Oppgjøret omfatter alle helseforetakene, Lovisenberg diakonale sykehus og Martina Hansens Hospital.

Ikke fullt ut fornøyde

Leder i Norsk Sykepleierforbund, Lill Sverresdatter Larsen, er ikke fullt ut fornøyd med årets oppgjør.

– Det satt langt inne å akseptere dette oppgjøret. Dette løser ikke de utfordringene helseforetakene har med å beholde og rekruttere sykepleiere og spesialsykepleiere. Etter en samlet vurdering av tilbudet har vi likevel valgt å akseptere ut fra profil, uttaler Larsen.

Øker minstelønn

Resultatet av forhandlingene innebærer blant annet at minstelønnen heves for sykepleiere og spesialsykepleiere med ti års ansiennitet. Dette skjer med virkning fra 1. oktober 2020.

Sykepleiere skal tjene minst 505.000 kroner og spesialsykepleiere minst 548.000 kroner med ti års ansiennitet. 

Norsk Sykepleierforbund har ikke klart å bli enige i forhandlingene i kommunene. Saken mellom KS og sykepleierne skal til mekling. 

Legeforeningen er heller ikke fornøyd med resultatet av forhandlingene med KS og har varslet streik fra mandag.

Rettelse: I en tidligere versjon av saken fremgikk det at Norsk Sykepleierforbund og Spekter hadde kommet til enighet om lønnsoppgjøret i staten. Det riktige er at organisasjonene har kommet til enighet om oppgjøret i sykehusene. Saken ble korrigert onsdag 11:07.

Powered by Labrador CMS