Fysioterapilærere ville ha refusjon

Lærere ved grunnutdanning i fysioterapi søkte departementet om generell rett til trygderefusjon ved pasientbehandling, og fikk raskt svar.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

I et brev 15. februar i år søker Universitetet i Tromsø (UiT) om rett til trygderefusjon ved pasientbehandling for lærere i full stilling som underviser bachelorstudenter i fysioterapi. Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) gir i sitt svar 8. mars avslag på søknaden.
Vil ikke utvide ordningen
Forskrift om stønad til dekning av utgifter til fysioterapi hjemler en utvidet rett for lærere som er tilknyttet utdanningsinstitusjoner til å arbeide for trygdens regning for videreutdanninger i fysioterapi, hvor utdanningskandidatene har en slik rett.
Ordningen har vært forbeholdt lærere på videreutdanningen, og forskrifter retter seg ikke mot grunnutdanningen.

Hvis lærere på grunnutdanning i fysioterapi skulle få rett til trygderefusjon, måtte det til en utvidelse av ordningen. Det ønsker ikke HOD, skriver departementet i svarbrevet til UiT.

Individuell avtale
HOD påpeker også at oppgjørsavtalen mellom Helfo og fysioterapeutene er en personlig, individuell avtale mellom den enkelte fysioterapeut og Helfo, og at det ikke er mulig gi en generell rett til trygderefusjon for en institusjon, slik Universitetet i Tromsø foreslår.

Powered by Labrador CMS