STORMER: Det har stormet den siste tiden rundt luftambulansetilbudet i Nord. Marianne Telle, styreleder i Helse Nord har sykemeldt seg og trekker seg fra styret melder Helse- og omsorgsdepartementet. Foto:

Styrelederen trekker seg

Marianne Telle, styreleder i Helse Nord RHF, trekker seg, skriver Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) i en pressemelding.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

HOD melder i dag at Marianne Telle trekker seg som styreleder i Helse Nord og at nestleder i styret, Inger Lise Strøm overtar inntil videre.

Telle er sykmeldt ifølge departementet:
– Jeg har i dag snakket med Marianne Telle. Hun er for tiden sykmeldt, men har meddelt meg at hun ønsker å trekke seg som styreleder av hensyn til Helse Nord RHF og resten av styret sin mulighet til å lede helseregionen i denne krevende perioden. Det er et ønske som jeg respekterer, sier helseminister Bent Høie.

– Marianne Telle har ledet styret i Helse Nord gjennom svært krevende tider, og jeg er takknemlig for den jobben hun har gjort.

Helseministeren understreker at det ikke har kommet frem opplysninger som tilsier at hun har deltatt i anskaffelsesprosessen på en slik måte at det har påvirket prosessen, eller fått informasjon som har gitt henne fordeler i hennes lederstilling.

Det har i den siste tiden stormet rundt Helse Nord, etter at Luftambulansen AS inngikk en avtale med selskapet Babcock Scandinavian AirAmbulance. Mange av pilotene i selskapet som i dag har ansvar for anbulanseflyvningen er usikre på om de vil fortsette å fly ambulansefly for den nye anbudstilbyderen. 

Telle er daglig sjef i rekrutteringsselskapet Bedriftskompetanse i Tromsø som jobbet med å hyre piloter og annet personell for vinneren av ambulansefly-kontrakten. Frem til selskapene i forrige uke avsluttet samarbeidet med umiddelbar virkning.

Powered by Labrador CMS