FÅR FAST BASE: Ambulansehelikopter-basen i Kirkenes blir permanent.

Foto: Luftambulansetjenesten HF

Får permanent helikopterbase i Kirkenes fra februar 2021

Luftambulansetjenesten HF har inngått kontrakt med Norsk Luftambulanse AS om å drifte en permanent helikopterbase i Kirkenes. 

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

I dag er det en midlertidig helikopterbase i Kirkenes. I neste års statsbudsjett har imidlertid regjeringen foreslått å gi 60 millioner til en permanent base. Basen vil ifølge helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) bli den første permanente ambulansehelikopterbasen i Øst-Finnmark.

Nå er det inngått kontrakt med Norsk Luftambulanse AS om å drifte den nye permanente basen fra 1. februar 2021. 

Dette betyr også at selskapet fortsetter driften av basen, ettersom selskapet i utgangspunktet hadde ansvar for den midlertidige basen i Kirkenes fra 15. juli i år til 31. januar 2021.

– Gjennom avtalen sikrer vi befolkningen både kontinuerlig beredskap og en permanent beredskap med nasjonal standard. Begge deler har vært veldig viktig for oss, uttaler administrerende direktør i Helse Nord, Cecilie Daae, i en pressemelding.

Mellomstore helikoptre

Mellomstore ambulansehelikopter av typen Airbus H145 vil brukes på basen. Disse helikopterene vil ha samme kvalitets- og sikkerhetsnivå som landets øvrige ambulansehelikopterbaser, skriver Helse Nord. Samme helikoptertype er blant annet i bruk i Bergen, Trondheim og Harstad.

Kontrakten løper frem til med 31. mai 2024, med en opsjon på forlengelse.

Powered by Labrador CMS