Det var direktør ved Universitetsykehuset Nord-Norge (UNN), Tor Ingebrigtsen som truet styrelederen i Helse Nord, Marianne Telle, i forkant av et styremøte om den omstridte PCI-saken i Bodø.  Foto:
Det var direktør ved Universitetsykehuset Nord-Norge (UNN), Tor Ingebrigtsen som truet styrelederen i Helse Nord, Marianne Telle, i forkant av et styremøte om den omstridte PCI-saken i Bodø. Foto:

UNN-direktør Tor Ingebrigtsen står bak truslene mot Marianne Telle

Det var den avtroppende UNN-direktøren Tor Ingebrigtsen som truet Helse Nords styreleder Marianne Telle. 

Publisert

Det bekrefter flere kilder – uavhengig av hverandre – overfor Dagens Medisin.
Ingen av kildene ønsker å stå frem.

Det var under et styremøte i Helse Nord 13. desember i fjor at styreleder Marianne Telle fortalte at hun hadde opplevd trusler fra en ikke-navngitt person i forbindelse med avgjørelsen av den betente PCI-saken.

Tor Ingebrigtsen besvarer tirsdag ettermiddag, etter flere henvendelser fra Dagens Medisin, følgende på spørsmål om hvordan han ser på påstandene:

– Jeg vil ikke kommentere påstander fra anonyme kilder.

Vurderte politianmeldelse
Marianne Telle sa under det omtalte styremøtet at hun vurderte å politianmelde truslene. Men hun konkluderte senere med at hun ikke ønsket å gjøre dette:

«Ut fra en helhetsvurdering har jeg likevel funnet det formålstjenlig å håndtere denne hendelsen utenfor rettsapparatet», skrev Telle i en pressemelding den 4. januar.

Videre het det i pressemeldingen:

«I forkant av styremøtet i Helse Nord RHF 13. desember, der PCI-saken ble behandlet, mottok jeg, som styreleder, trusler som gjorde det nødvendig å informere styret, administrerende direktør og foretaksadvokaten om innhold og avsender. Budskapet var at dersom styret i Helse Nord RHF ikke gikk for en innstilling i henhold til definerte interesser, ville det gi alvorlige konsekvenser, og jeg ville bli utsatt for personlige sanksjoner».

Sluttet denne uken
Styret ble også orientert om at det var Ingebrigtsen som hadde truet Telle.
Tirsdag denne uken kunngjorde han at han slutter som direktør ved Universitetssykehus Nord-Norge (UNN).

I pressemeldingen skriver også Telle at vedkommende har innrømmet truslene:

«Truslene er erkjent av avsender, som også tar sterk avstand fra sine handlinger. Jeg har etter samtaler med vedkommende ikke lenger grunn til å tro at sanksjonene iverksettes».

 Det het videre: «Denne type handlinger skal vi som innehar offentlige verv ikke utsettes for. Fremsettelse av trusler av denne type er svært alvorlig, og politianmeldelse ble derfor grundig vurdert. Ut fra en helhetsvurdering har jeg likevel funnet det formålstjenlig å håndtere denne hendelsen utenfor rettsapparatet».

Verken styreleder Marianne Telle eller administrerende direktør Lars Vorland vil kommentere saken.

I denne saken er kommentarfeltet stengt.

Powered by Labrador CMS