FÅR REISE: Forbudet mot utenlandsreiser for helsepersonell oppheves. Illustrasjonsfoto: Vidar Sandnes Foto:

FÅR REISE: Forbudet mot utenlandsreiser for helsepersonell oppheves. Illustrasjonsfoto: Vidar Sandnes

Foto:

Opphever utreiseforbud for helsepersonell

Regjeringen fjerner forbudet mot utenlandsreise for helsepersonell som jobber med pasientbehandling og i apotek.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Regjeringen presenterte sin nye plan for gjenåpning av samfunnet torsdag. Som et ledd i planen oppheves forbudet mot utenlandsreiser for helsepersonell fra og med i dag 7. mai.

Siden 12. mars har det vært forbudt å reise til utlandet for helsepersonell som jobber med pasientbehandling eller i apotek. Legeforeningen har ønsket å fjerne forbudet. Det offentlige organet Norges institusjon for menneskerettigheter (NIM) har advart mot at forbudet er på kant med bestemmelsen i grunnloven om bevegelsesfrihet, og bedt myndighetene å vurdere alternative tiltak og begrensning.

Regjeringen opplyser om at utenlandsreiser fortsatt frarådes og at personer som har vært i utlandet, må i karantene ved hjemkomst. Regjeringen oppgir samtidig at befolkningen må være forberedt på at reisekarantene kan vare over sommeren.

Reduserer karantenetid og gir unntak

Regjeringen gjør mange endringer torsdag. Til nå har det vært anbefalt at grupper på maksimalt fem personer møtes i private sammenhenger. Gruppestørrelsen er nå utvidet til maksimalt 20 personer, forutsatt at det holdes minst én meter avstand.

Også karanteneplikten endres fra 14 til 10 døgn etter nærkontakt med en smittet person. Det åpner også for å gi unntak fra karanteneplikten i seks måneder for personer som har gjennomgått infeksjon med SARS-CoV-2.

Powered by Labrador CMS