Helseministeren sier UNN ikke synes å ha gjort noe feil da de inngikk avtalene om Tor Ingebrigtsens (t.h)betingelser, men at saken har ført til at han må vurdere på nytt hvordan sykehusene skal gjøre slike avtaler. Foto: Per Corneliussen/UNN

Høie om UNN-direktørens sluttavtale: – Synes ikke å være i strid med reglene

Helseministeren har fått en redegjørelse fra Helse Nord om den avgåtte UNN-direktørens arbeidsavtale.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Helseminister Bent Høie (H) ba Helse Nord om å redegjøre for avtalene Universitetssykehuset Nord-Norge har inngått med Tor Ingebrigtsen.
Høie: – Vil vurdere behov for endringer
Torsdag ettermiddag sier Høie til Dagens Medisin at han nå har mottatt denne redegjørelsen:

 – Ut fra informasjonen vi har mottatt, synes ikke avtalen å være i strid med eierkravene vi har stilt. Jeg vil på bakgrunn av denne saken likevel vurdere behovet for endringer i eierkravene mine overfor helseforetakene.

Denne uken ble innholdet i sluttavtalen til Tor Ingebrigtsen kjent, og den har skapt sterke reaksjoner.

Ingebrigtsen, som nylig gikk fra jobben som sykehusdirektør ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) er sikret millionlønn fram til han blir pensjonist, som UNN skal betale. Det er fortsatt ikke kjent om Ingebrigtsen skal jobbe som professor ved Universitetet i Tromsø, eller som rådgiver ved UNN.
Ingebrigtsen beholder lønnen på nær 1,9 millioner kroner ut året, hvor han også har studiepermisjon. Etter det betaler UNN 85 prosent av lønnen fram til han velger å pensjonere seg.

Krav om regelendring
Torsdag morgen fremmet Senterparti-politikerne Kjersti Toppe og Per Olof Lundteigen et representantforslag i Stortinget, der de ber om at regjeringen går gjennom arbeids- og sluttavtaler for ledere i alle helseforetak.
Nå vil altså Høie vurdere om det er behov for å endre kravene han stiller til helseforetakene om arbeidsavtaler.

Powered by Labrador CMS