FLEKKEFJORD: Saken gjelder lege som jobbet som overlege i ortopedi i Flekkefjord, uten å være ortoped, i elleve år. Arkivbilde av Flekkefjord Sørlandet sykehus: Sørlandet sykehus HF

Foto:

Straffesak mot Sørlandet sykehus henlagt

Sørlandet sykehus var siktet for brudd på helsepersonelloven etter feiloperasjoner. NRK melder fredag at Agder politidistrikt henlegger straffesaken mot sykehuset.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Saken gjelder lege som jobbet som overlege i ortopedi i Flekkefjord, uten å være ortoped, i elleve år.

NRK skriver at ledelsen ved sykehuset etter hvert overførte legen til Kristiansand, og at feiloperasjoner fortsatte der.

Det var i januar at Sørlandet sykehus ble siktet for brudd på helsepersonelloven. Statens helsetilsyn ba politiet om å reise straffesak mot sykehuset etter feiloperasjoner og systemsvikt.

Har konkludert
Fredag skriver NRK at politiet henlegger straffesaken mot sykehuset.

– Det er konkludert med at saken mot helseforetaket må henlegges som foreldet for perioden forut for 13. april 2019, uttaler politijurist Hans Olav Røyr til NRK.

NRK skriver videre at legen feilopererte pasienter etter denne datoen, men at politiet mener at det ikke kan bevises at rutinene var for dårlige.

– Etterforskningen har avdekket at det senest innen 13. april 2019 forelå tilstrekkelige kontrolltiltak rundt den aktuelle legen.

Lege fremdeles siktet
Agder politidistrikt har også tatt ut siktelse mot legen. Legen er siktet for brudd på helsepersonelloven § 4, for å ikke ha gitt forsvarlig helsehjelp.

– Agder politidistrikt er ikke ferdige med etterforskningen av legen, sier Røyr til NRK.

Powered by Labrador CMS