FORTVILET: – Vi er svært fortvilet over at norske pasienter med muskelsykdommen spinal muskelatrofi ennå ikke har fått den behandlingen de trenger, sier administrerende direktør Kristin Nyberg i Biogen.  Foto: Lasse Moe
FORTVILET: – Vi er svært fortvilet over at norske pasienter med muskelsykdommen spinal muskelatrofi ennå ikke har fått den behandlingen de trenger, sier administrerende direktør Kristin Nyberg i Biogen. Foto: Lasse Moe

Leverte nytt tilbud på Spinraza

Biogen har i dag levert enda et tilbud på SMA-medisinen Spinraza, etter at Beslutningsforum sa nei i forrige uke.

Publisert

Biogen skriver i en pressemelding at de nå har levert et nytt tilbud på nusinersen (Spinraza)

I forrige uke ble det klart etter et ekstraordinært møte i Beslutningsforum, at prisen på SMA-medisinen fortsatt ble vurdert som for høy av norske myndigheter.

–Vi ønsker at legemiddelet skal kunne tas i bruk i sykehusene, men prisen er altfor høy, sa leder av Beslutningsforum for nye metoder, Lars Vorland.

Fortvilet
Biogen skriver i dagens pressemelding at de er «fortvilet på vegne av SMA-pasientene».

— Vi er svært fortvilet over at norske pasienter med muskelsykdommen spinal muskelatrofi ennå ikke har fått den behandlingen de trenger. Spinal muskelatrofi er en alvorlig tilstand som bør behandles så raskt som mulig. Vi håper nå at Beslutningsforum vil ta stilling til tilbudet før jul slik at en liten pasientgruppe uten andre behandlingsalternativ kan få den hjelpen de så sårt trenger, sier administrerende direktør Kristin Nyberg i Biogen.

— Som selskap er Biogen opptatt av å forske fram og tilby behandling til små pasientgrupper som ikke har hatt et medisinsk tilbud slik vi nå har mulighet til å gjøre for personer med spinal muskelatrofi, sier Nyberg. 

Vorland: For kort tid
Lars Vorland, leder i Beslutningsforum bekrefter i en e-post til Dagens Medisin at de har mottatt tilbudet. Tilbudet er imidlertid ikke tidsnok for neste møte, som forumet har kommende mandag.
– Sykehusinnkjøp har mottatt nytt tilbud. Det blir for kort tid til at vi får tilbudet ferdig vurdert og klart til vårt møte i Beslutningsforum på mandag. Det kan bli ekstraordinært møte i Beslutningsforum så snart det lar seg gjøre, opplyser Vorland.

Powered by Labrador CMS