VIL HA RO: – Vi er nå i forhandlinger med legemiddelselskapet og ønsker ro rundt arbeidet, opplyser Lars Vorland, leder for Beslutningforum. Arkivfoto: Lasse Moe Foto:
VIL HA RO: – Vi er nå i forhandlinger med legemiddelselskapet og ønsker ro rundt arbeidet, opplyser Lars Vorland, leder for Beslutningforum. Arkivfoto: Lasse Moe Foto:

Beslutningsforum har mottatt pristilbud på Spinraza

OPPDATERT: Legemiddelselskapet Biogen har nå levert et nytt pristilbud på SMA-medisinen Spinraza.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Det er over fire uker siden Beslutningsforum sa nei til å ta i bruk legemiddelet nusinersen (Spinraza) som behandling av muskelsykdommen spinal muskelatrofi (SMA). Årsaken er at de vurderte prisen som «uetisk høy».

Medisinen er blant verdens dyreste, og hver dose koster nesten én million kroner.

Kunne blitt vurdert
Tidligere denne uken ble det kjent at SMA-legemiddelet kunne bli tatt opp som en ekstrasak i mandagens møte i Beslutningsforum, dersom forhandlingene med legemiddelselskapet Biogen førte frem innen i dag.

Mandag bekreftet Beslutningsforum før møtet at forhandlingene ikke var ferdige og at avgjørelsen derfor ble utsatt.

Beregner nå konsekvenser
– Vi er nå i forhandlinger med legemiddelselskapet og ønsker ro rundt arbeidet. Når forhandlingene er ferdige blir det et ekstraordinært møte i Beslutningsforum, hvis vi kommer til enighet med Biogen, opplyste leder for Beslutningsforum Lars Vorland, gjennom kommunikasjonsavdelingen i Helse Nord før mandagens møte.

Etter dagens møte i Beslutningsforum kunne Vorland imidlertid opplyse at prisforhandlingene har resultert i et pristilbud.

– Vi har nettopp fått resultatet av prisforhandlingene, og sender det til fagdirektørene, som skal beregne konsekvensene av prisen, sier Vorland til Dagens Medisin.

Vorland holder det foreløpig åpent om det blir et ekstraordinært møte, eller om saken blir tatt opp under neste møte i Beslutningsforum.


Vanskelige regnestykker

– Dette er ikke enkle regnestykker, så de får ta den tiden de trenger.
Vorland har ingen ytterligere kommentarer om den prisen som nå er fremforhandlet.

Biogen ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Powered by Labrador CMS