OVERSKUDD: Danske Novo Nordisk, som produserer slankelegemidlene Wegovy og Ozempic, gikk med rekordoverskudd i fjor. I 2024 vil selskapet øke produksjonen.

Rekordår for slankemedisin-produsent Novo Nordisk

Overskuddet til danske Novo Nordisk skjøt i været i fjor med 51 prosent. Salg av legemidler til behandling av diabetes og fedme drev oppgangen.

Publisert

Legemiddelgiganten gikk med nettofortjeneste på 83,7 milliarder danske kroner, tilsvarende 127,4 milliarder norske kroner. I forkant hadde analytikere anslått en fortjeneste på 82 milliarder kroner.

Selskapet solgte for 232,3 milliarder kroner, en oppgang på 36 prosent fra året før.

– Vi er veldig fornøyde med det sterke resultatet fra 2023, som gjenspeiler at mer enn 40 millioner mennesker nå får hjelp av våre innovative diabetes- og fedmebehandling, sier toppsjef Lars Fruergaard Jørgensen i en uttalelse.

Selskapet produserer Ozempic, en diabetesmedisin som har blitt svært etterspurt fordi det virker sulthemmende og kan føre til vektnedgang. Det lager også Wegovy, som har samme virkestoff som Ozempic, men i en annen dose.

Novo Nordisks salgstall kunne vært enda bedre om kapasiteten var større, heter det i årsrapporten. Selskapet har følgelig investert 45 milliarder kroner i å øke kapasiteten i 2024.

– Salgsveksten har resultert i periodiske forsyningsbegrensninger og relaterte mangelvarsler på tvers av landegrenser, heter det i rapporten om salget av Ozempic.

Powered by Labrador CMS