Illustrasjonsbilde: Colorbox Foto:
Illustrasjonsbilde: Colorbox Foto:

Ny migrenemedisin som hemmer CGRP på markedet

Statens legemiddelverk har nettopp gitt markedsføringstillatelse til CGRP-hemmeren fremanezumab (Ajovy).

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Det melder legemiddelselskapet Teva, i en pressemelding.

Godkjenningen innebærer at det ikke lenger bare er en av de nye forebyggende migrenemedisinene på markedet, men to.

– Det er gledelig at vi får flere alternativer. Vi håper at dette fører til konkurranse og prisreduksjon. Ofte når man får flere legemidler med samme virkninger, så blir det ofte kamp om markedsandelene. Så det blir spennende og se hvem som får størst markedsandel, sier Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør i Statens legemiddelverk til Dagens Medisin.

KONKURRANSE: – Legemidlet blir vurdert for refusjon på samme måte som erenumab. Det blir spennende å se om dette gir utslag i reduserte priser, sier Steinar Madsen i Statens legemiddelverk. 

      
        Foto: Øyvind Bosnes Engen
KONKURRANSE: – Legemidlet blir vurdert for refusjon på samme måte som erenumab. Det blir spennende å se om dette gir utslag i reduserte priser, sier Steinar Madsen i Statens legemiddelverk. Foto: Øyvind Bosnes Engen

Fremanezumab er et monoklonalt antistoff som gis subkutant for å forebygge migrene – enten en gang i måneden eller hver tredje måned.

Prisen på en månedlig dose, 225 mg som skal gis en gang i måneden, er 5904 kroner, i henhold til Felleskatalogen. 

Legemidlet er foreløpig på hvit resept, og Statens legemiddelverk vurderer nå hvorvidt legemidlet kan gis på blå resept.

Konkurranse?
Det finnes allerede en anti-CGRP behandling på markedet, nemlig erenumab (Aimovig). Statens legemiddelverk konkluderte i sin kostnadsanalyse av legemidlet at Helse- og omsorgsdepartementet må ta stilling til om legemidlet kan innføres for norske pasienter, ettersom SLV mener innføring av medikamentet på blåresept vil bli så dyrt at kostnaden overstiger den såkalte bagatellgrensen, på 100 millioner kroner. Les mer her (krever innlogg og abonnement).

– Legemidlet blir vurdert for refusjon på samme måte som erenumab. Det blir spennende å se om dette gir utslag i reduserte priser. Mange pasienter vil ha nytte av disse medisinene, men foreløpig er problemet at prisen er for høy til at vi kan godkjenne dette utenom budsjettbehandling i Stortinget, sier Madsen.

Powered by Labrador CMS