DANSKE ERFARINGER: Michael Borre, professor ved Danske Multidisciplinære Cancer Grupper, holdt innlegg under Cancerdagen 2016, som Dagens Medisin arrangerer sammen med danske og svenske Dagens Medicin i Stockholm torsdag. Foto: Anne Grete Storvik

Danmark lager «pasientens kreftpakke»

Danmark var først ute med pakkeforløp for kreft, og nå kommer "pasientenes kreftpakke".

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

STOCKHOLM (Dagens Medisin): Danmark har utviklet pakkeforløpene for kreft, og nå er de i gang med en fjerde fase i utviklingen av de standardiserte behandlingsforløpene: Pasientenes kreftpakkeforløp.

Det fortalte Michael Borre, professor ved Danske Multidisciplinære Cancer Grupper, som holdt innlegg om erfaringene med det danske kreftpakkeforløpet på Cancerdagen 2016, som Dagens Medisin arrangerer i Stockholm torsdag.

Tanken er at pasienten skal være enda mer i fokus i behandlingsforløpene:

– Forebygging blant barn og unge, og særlige grupper, skal få stor oppmerksomhet. Videre vil vi innføre pasientansvarlig lege, og pasientene skal tas ytterligere med på råd, fortalte Borre.

– Og helsevesenet skal bli bedre til å lytte til pasienter og pårørende i behandlingsforløpet. Om få år vil vi at ni av ti kreftpasienter skal kunne si at de har deltatt i beslutninger om egen behandling. Og i 2022 vil ni av ti pasienter kunne si at de har en pasientansvarlig lege, sa Borre.
I Danmark er kreftoverlevelsen steget med 16 prosent i perioden 2007 til 2014.

Powered by Labrador CMS