HPV-VAKSINE TIL GUTTER: En arbeidsgruppe nedsatt av Folkehelseinstituttet anbefaler etter det Dagens Medisin har fått kjennskap til, at norske gutter skal få vaksinen gjennom barnevaksinasjonsprogrammet. FHI vil ta stilling til saken i januar. Foto: Illustrasjonsfoto

Anbefaler HPV-vaksine til gutter

Dagens Medisin kjenner til at Folkehelseinstituttet nå rådes til å innlemme HPV-vaksine til gutter i barnevaksinasjonsprogrammet.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

I fjor satte Folkehelseinstituttet (FHI) i gang med en egen vurdering av spørsmålet om gutter i Norge skal tilbys HPV-vaksine.

Arbeidsgruppe
De satte ned en arbeidsgruppe som har bestått av såkalte interne og relevante eksperter, som skulle utrede spørsmålet om vaksinen skal tilbys gratis til gutter gjennom det norske barnevaksinasjonsprogrammet.

Den faggruppen har nå konkludert om hvilket råd den skal gi FHI.

Etter det Dagens Medisin har fått kjennskap til, anbefaler den overfor FHI at man skal gi HPV-vaksine også til gutter.

Prisen på vaksinen forventes å forhandles ned.

FHI skal ta stilling til spørsmålet i løpet av januar.

Til flere jenter
Det var etter at Kunnskapssenteret i januar i fjor konkluderte med at vaksine mot humant papillomavirus (HPV) til gutter beskytter mot kjønnsvorter, men at prisen på vaksinen avgjør om den er kostnadseffektiv.

HPV-vaksinen ble innført i barnevaksinasjonsprogrammet for jenter på 7. klassetrinn skoleåret 2009/2010 for å forebygge livmorhalskreft.

Nylig besluttet regjeringen at alle kvinner som er født i perioden fra 1991 til 1996 skal få tilbud om HPV-vaksine.
Innhentingsvaksinasjonen finansieres gjennom statsbudsjettet og Folkehelseinstituttet planlegger nå gjennomføringen av programmet.

Powered by Labrador CMS