BOKAKTUELL: Anders Tegnell under en pressekonferanse om koronasituasjonen i februar i fjor. Nå har han skrevet bok om sine erfaringer. Arkivfoto: Jessica Gow / TT / NTB

Anders Tegnell har skrevet bok om pandemien

«Tanker etter en pandemi» er tittelen på en ny bok skrevet av Anders Tegnell – mannen som måtte fronte Sveriges koronastrategi.

Publisert Sist oppdatert

Den tidligere statsepidemiologen håper boka kan bidra til å forstå hva som skjedde da Sverige og resten av verden ble rammet av et ukjent koronavirus.

– Forhåpentligvis kan boken være en puslespillbit når man i fremtiden vil forstå hva som skjedde i løpet av disse årene, og, kanskje enda viktigere, at den kan bidra til læring før neste pandemi, sier Tegnell i en pressemelding onsdag.

Boka kommer ut 3. november og skildrer Tegnells arbeid med pandemien og veivalgene som Sverige gjorde, samt hvordan oppmerksomheten ble rettet mot ham selv.

Svenske folkehelsemyndigheter ble i en periode hardt kritisert for å ha valgt en mindre restriktiv koronastrategi enn både Norge, Danmark og en rekke andre land.

Den svenske koronakommisjonen har senere kritisert regjeringen for å ha gitt folkehelsemyndigheten altfor mye makt og ansvar.

Powered by Labrador CMS