ENIGHET: Medlemmene i Delta og Parat i sykehusene er sikret et lønnstillegg på minst 12.000 kroner, og rammen for oppgjøret er på 3,84 prosent, opplyser YS. Blant medlemmene i YS er ambulansearbeidere.  Foto: Illustrasjonsfoto

ENIGHET: Medlemmene i Delta og Parat i sykehusene er sikret et lønnstillegg på minst 12.000 kroner, og rammen for oppgjøret er på 3,84 prosent, opplyser YS. Blant medlemmene i YS er ambulansearbeidere. 

Foto: Illustrasjonsfoto

Enighet i lønnsoppgjøret for sykehusansatte

Natt til tirsdag ble det enighet i lønnsoppgjøret for ansatte i helseforetakene. Dette gjelder både organiserte i LO-gruppen og YS Spekter Helse.

Publisert

Enigheten med Spekter Helse kom klokka 1.30, opplyser Fellesorganisasjonen (FO).

– Vi har oppnådd et veldig godt resultat, som ivaretar medlemmenes viktigste interesser, sier Marit Selfors Isaksen, FOs forhandlingsleder i LO-gruppen.

FO har om lag 2600 medlemmer fordelt på ulike sykehus, poliklinikker og distriktspsykiatriske senter (DPS).

Vi har fått et akseptabelt resultat Lizzie Ruud Thorkildsen

Årets oppgjør er et hovedoppgjør som betyr at det i tillegg til lønnstillegg, forhandles om blant annet arbeidstid, reisetid og videreutdanning.

– FOs medlemmer har gjort en svært viktig jobb de siste årene i helseforetakene. Forrige tariffperiode har vært preget av Covid-19-pandemien, tungt arbeid og trange lønnsrammer. Derfor er det spesielt godt at de nå får uttelling for både utdanning og ansiennitet, i tillegg til å være sikret reallønnsvekst, sier Isaksen.

– Gjennomslag for flere krav

– Vi har fått et akseptabelt resultat i tråd med resultatet i andre deler av offentlig sektor, og vi har fått gjennomslag for flere krav som er viktige for våre medlemmer, sier Lizzie Ruud Thorkildsen, forhandlingsleder for YS Spekter. 

YS Spekter organiserer mange ulike yrkesgrupper i sykehus og andre helseforetak.

Lønnsoppgjøret for YS medlemmer i sykehusene omfatter YS-forbundene Delta og Parats medlemmer i helseforetak med sykehusdrift og sykehus med driftsavtale (Lovisenberg sykehus og Martina Hanssens Hospital) i tariffområde Spekter.

Medlemmene i Delta og Parat i sykehusene er sikret et lønnstillegg på minst 12.000 kroner, og rammen for oppgjøret er på 3,84 prosent, opplyser YS.

– Vi er fornøyd med å ha blitt enig med LO Stat og YS-Spekter om lønnsoppgjøret for sykehusene, sier forhandlingsdirektør Bjørn Skrattegård i Spekter.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS