EKSTRA-DOSER: Folkehelseinstituttet skriver at Norge mottar 100 000 ekstra doser med vaksine mot covid-19 i uke 29. Illustrasjonsbilde: Vidar Sandnes Foto:

EKSTRA-DOSER: Folkehelseinstituttet skriver at Norge mottar 100 000 ekstra doser med vaksine mot covid-19 i uke 29. Illustrasjonsbilde: Vidar Sandnes

Foto:

Norge mottar 100 000 ekstra vaksinedoser

Folkehelseinstituttet skriver at Norge denne uken mottar 100 000 ekstra doser med Comirnaty, Pfizer og BioNtech sin mRNA-vaksine mot covid-19.

Vaksinene ankommer landet denne uken, men blir fordelt til kommuner neste uke, uke 30. Vaksinene er forbeholdt vaksinedose nummer én til kommuner som så langt ikke har vært prioritert, med unntak av kommuner som har frasagt seg videre leveranser til dose én, og kommuner med høy vaksinedekning.

FHI skriver at de vil oppdatere listen over dosefordelingene med dosene som ankommer, og gi separat beskjed til kommunene når oppdatert informasjon er tilgjengelig for dem. Målet er at så mange som mulig av dosene blir gitt som dose én i uke 30, men skulle det være vanskelig vil det være mulig å bruke påfølgende uke på å få gitt dosene som dose én til egne innbyggere.

Ukesrapport uke 28

Per 18. juli er 60 prosent av hele befolkningen vaksinert med minst én dose.

FHI skriver i sin ukesrapport for uke 28 at det nå er Delta-varianten som er den hyppigst oppdagede virusvarianten i Norge, men at forekomsten varierer i ulike fylker. Antall bekreftede tilfeller har økt fra 50 tilfeller frem til uke 21, til 1226 tilfeller til og med uke 28. De fleste tilfellene knyttes til større utbrudd som alle skyldes separate importhendelser. Forekomst av alvorlig sykdom er fortsatt svært lav, viser FHIs ukesrapport.

Powered by Labrador CMS