SYNKENDE: Ut ifra de dataene FHI har tilgang til er koronasmitten svakt synkende eller flat, men det er mulig at covid-19-epidemien vil vokse igjen utover senhøsten og vinteren. Illustrasjon: Getty Images

Foto:

Fortsatt synkende koronasmitte

Koronasmitten i Norge sank også de siste to ukene, men Folkehelseinstituttet beskriver situasjonen som uforutsigbar og venter økt smitte utover høsten.

Publisert

Også influensasmitten holder seg stabil, viser den siste rapporten fra Folkehelseinstituttet (FHI).

Ut ifra de dataene FHI har tilgang til er koronasmitten svakt synkende eller flat, men det er mulig at covid-19-epidemien vil vokse igjen utover senhøsten og vinteren.

– Utover vinteren kan eventuelle nye varianter med økt spredningsevne gi nye bølger. Helseinstitusjonene må ha beredskap for flere innleggelser, for utbrudd og for større sykefravær, heter det i rapporten.

Det er foreløpig rapportert om 86 nye sykehusinnleggelser av koronapasienter i uke 38 og i uke 37, etter 104 i uke 36. Antall innleggelser på grunn av influensa sist uke var fem og holder seg stabilt.

Les også: Studie viser økt risiko for type 1-diabetes hos barn etter koronainfeksjon

Antallet ukentlige koronarelaterte dødsfall har vært stabilt den siste måneden. Det er foreløpig registret 22 covid-19 relaterte dødsfall i uke 38 og 22 i uke 37.

Totaldødeligheten for de siste ukene i Norge ser foreløpig også ut til å ligge på et normalt nivå, opplyser FHI. Det er i 2022 foreløpig beregnet flere dødsfall enn ventet i uke 25, 27, 28 og 29 i befolkningen i Norge som helhet og for aldersgruppen 65 år.

Per 25. september er 61 prosent i aldersgruppen 75 år og eldre og 40 prosent blant personer mellom 65 og 74 år vaksinert med fjerde dose av koronavaksinen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS