Foto:
Foto:

Selskapene etter tap i retten: – Veldig skuffet

MSD og Janssen fikk ikke støtte av tingretten i prislekkasje-saken. – Skuffet over utfallet og hvilke eventuelle konsekvenser det kan få, sier Hans Petter Strifeldt i MSD Norge.

Publisert

Torsdag ble det klart at tingretten ga sin støtte til Sykehusinnkjøp og de regionale helseforetakene i den mye omtalte prislekkasje-saken.

– Nå håper vi å få kontraktene signert så raskt som mulig, sa Bente Hayes, administrerende direktør i Sykehusinnkjøp, til Dagens Medisin torsdag.

Bekymret for konsekvenser

Legemiddelselskapene som var involvert i rettssaken, MSD Norge og Janssen Norge, uttrykker skuffelse etter å ha lest kjennelsen.

– Vi har nå mottatt denne kjennelsen, og er i prosess med å vurdere detaljene og se nærmere på dem. Vi respekterer selvsagt rettens avgjørelse, selv om vi er skuffet over utfallet og hvilke eventuelle konsekvenser det kan få, sier Hans Petter Strifeldt, direktør for myndighetskontakt og kommunikasjon i MSD Norge, til Dagens Medisin. 

– Hvordan vil dere eventuelt følge opp denne saken videre? 

– Det er én av de tingene vi nå vil vurdere. Dette er en omfattende kjennelse som vi er nødt til å få satt oss ordentlig inn i.

Mario Klesse, daglig leder i Janssen uttaler følgende:

«Vårt fokus er fortsatt å bidra til et forutsigbart og bærekraftig anskaffelsessystem, som legger til rette for rask tilgang til ny behandling for norske pasienter og helsevesen. Vi gjennomgår nå dommen nærmere og vurderer evenetuelle neste skritt.»

LMI vil ikke kommentere

Legemiddelindustrien (LMI) var tilstede og fulgte rettssaken i Stavanger for noen uker siden, men har lite å si om det som kommer frem i rettens avgjørelse og vurdering.

– LMI noterer seg kjennelsene fra tingretten, men ønsker ikke å kommentere dem, skriver Espen Snipstad, kommunikasjonsdirektør i LMI, i en SMS til Dagens Medisin. 

Powered by Labrador CMS