Foto:

MSD og Janssen tapte i tingretten - Avtaler på kreftlegemidler blir signert

Sør-Rogaland tingrett ga denne uken ikke medhold til legemiddelselskapene MSD Norge og Janssen Norge. Dermed kan avtalene i onkologianbudet signeres. 

Publisert

Rettssaken, som nylig ble gjennomført i Stavanger, var et resultat av en begjøring om midlertidig forføyning som MSD sendte inn tidligere i år. Bakgrunnen for den midlertidige forføyningen var en klagesak til Klageorganet for offentlige anskaffelser (KOFA), der MSD klagde på at årets onkologianbud ble gjennomført til tross for at enhetspriser på selskapets kreftlegemiddel pembroluzimab (Keytruda) hadde blitt lekket flere ganger. KOFA ga MSD medhold i klagen, og mente Sykehusinnkjøp burde gjennomføre anbudet på nytt. 

Nå er det derimot blitt klart at tingretten velger å støtte Sykehusinnkjøps avgjørelse om å tildele anbudet. Avgjørelsen vil ifølge en pressemelding fra Sykehusinnkjøp gi spesialisthelsetjenesten rett til å signere alle avtaler knyttet til onkologianbudet.

– Vi er glade for at denne avgjørelsen gir pasientene trygg og sikker tilgang på viktige legemidler til kreftbehandling i Norge. Det har vært en omfattende behandling i tingretten, og signering av avtalene vil gi pasientene et så bredt utvalg av ulike behandlingsalternativ som mulig, sier administrerende direktør i Helse Vest RHF, Inger Cathrine Bryne, som representerer eierne i denne saken, i en uttalelse fra Sykehusinnkjøp. 

Powered by Labrador CMS