MÅ STYRKES: – Covid-19-pandemien har vist viktigheten av å styrke global helseberedskap, særlig i fattige land, sier utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp). Foto: Beate Oma Dahle / NTB Foto:

MÅ STYRKES: – Covid-19-pandemien har vist viktigheten av å styrke global helseberedskap, særlig i fattige land, sier utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp). Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Foto:

Norge finansierer skjerpet, globalt pandemiforsvar

Norge går inn i et nytt initiativ for å styrke verdens pandemiberedskap. Det skal redusere faren for og konsekvensene av en ny pandemi.

Publisert

Norge går inn med såkornsmidler til en ny finansieringsmekanisme for å bedre global helseberedskap, ifølge utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp). Mekanismen etableres i Verdensbanken med tett tilknytning til Verdens helseorganisasjon og andre internasjonale og regionale organisasjoner.

– Covid-19-pandemien har vist viktigheten av å styrke global helseberedskap, særlig i fattige land. Dersom et virus får fortsette å utvikle seg i ett land, vil det true helsesikkerheten til oss alle, sier hun.

Målet er å styrke alle lands mulighet for å forebygge, oppdage og respondere bedre i møte med nye infeksjonstrusler med fokus på land med svake helsesystemer og styrke globale og regionale samarbeid.

18 land, som USA, EU, Tyskland, Indonesia, Kina, Singapore, og filantropiske aktører går inn med pengestøtte.

Les også: Flere sykehus jobber ekstra for å hente inn etterslep etter pandemien

Powered by Labrador CMS