KRAFTIGE KUTT: Regjeringens forslag til statsbudsjett innebærer at FHI får om lag 400 millioner kroner mindre i 2023 enn i 2021. Foto: NTB

Foto:

FHI tilbyr sluttpakke til alle som har vært ansatt i minst ett år

Hovedtillitsvalgt i Legeforeningen hos Folkehelseinstituttet (FHI) frykter at kuttene vil gå ut over overvåking og beredskap.

Publisert

Direktør Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet (FHI) varslet tidligere denne måneden at 300 ansatte vil miste jobben dersom den økonomiske rammen regjeringen har satt for FHI i statsbudsjettet, blir vedtatt.

Nå kan alle som har vært ansatt i FHI i minst ett år, søke om sluttpakke. Sluttvederlaget kan utgjøre minst seks og maks ni månedslønner. Søknadsfristen er 5. desember, melder VG.

– Vil bli hardest rammet

FHI opplyser ifølge avisen at sluttavtalene skal inngås innen lille julaften. 

Hilde Risstad er tillitsvalgt for Legeforeningen i FHI. Foto: Privat

– Selv om den politiske beskjeden er at vi skal prioritere overvåkning og beredskap, så er det nettopp disse områdene som vil bli hardest rammet. En risikovurdering konkluderer med at kuttene vil medføre høy risiko og usikkerhet knyttet til FHIs oppgaver, sier Hilde Risstad som er hovedtillitsvalgt i Legeforeningen i FHI til VG. 

– Lav beredskap

Den samme bekymringen uttrykte FHI-direktør Stoltenberg i et intervju med Dagens Medisin i begynnelsen av november.

– Når det gjelder risiko for 2023, mener vi at vi har lav beredskap for håndtering av en forverring av pandemien og for å håndtere eventuelle nye kriser innen de neste to-tre årene, sa Stoltenberg. 

– Det er høy risiko for at vi ikke får levert, knyttet til alle FHIs oppgaver, inkludert beredskap. Vi vil prioritere beredskapsevnen, men det er grenser for hvor høyt vi kan prioritere det når det er så mange som skal slutte hos oss, og mange av de som må slutte jobber nettopp med dette og er de som har den nødvendige kompetansen, fortsatte hun.

Les hele intervjuet og tilsvaret fra helseministeren: FHI vil miste 300 årsverk med regjeringens budsjettforslag

Powered by Labrador CMS