KORONAMEDISIN: Legemiddelet Paxlovid, som består av virkestoffene nirmaltrevir og ritonavir, reduserer risikoen for alvorlig koronasykdom hos dem med høy risiko for å bli alvorlig syke. Foto: NTB

Foto:

Drøyt 200 personer har fått koronapillen Paxlovid i Norge

De lave tallene gjør at Helsedirektoratet sender brev til alle landets kommuner.

Publisert

Den første leveransen av Paxlovid kom til Norge den 8. desember. I første omgang ble det bestilt nok Paxlovid til 25.000 behandlinger. Tall TV 2 har fått viser at det per 18. desember kun var 205 personer som hadde fått koronapillen.

Bakgrunn: – Dette er noe vi har ventet på lenge

– Vi hadde forventet at bruken ville være lav den første uken etter at medikamentet kom i apotekhyllene, men etter hvert som tilbudet blir bedre kjent blant fastleger, sykehjemsleger og pasienter, tror vi flere vil få glede av det, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til kanalen.

På grunn av de lave tallene sender Helsedirektoratet et brev til alle landets Statsforvaltere hvor de blant annet informerer tydeligere om Paxlovid.

Pillen er en behandling som er tenkt brukt tidlig i forløpet, innen fem dager etter at man får symptomer, og særlig hos dem med høyest risiko for å utvikle alvorlig sykdom.

Som Dagens Medisin skrev forrige uke, har Senter for kvalitet i legetjenester (SKIL) utviklet et verktøy som skal hjelpe legene med riktig forskriving av koronamedisinen. 

Powered by Labrador CMS