BRED ERFARING: Quynh Le er farmasøyt i bunn, men har også erfaring fra forsking, undervisning og apotek- og grossistvirksomhet

Foto: Lisa Giil

Hun skal lede det nasjonale beredskapslageret for medisiner

Quynh Le skal lede arbeidet med å bygge opp og forvalte nasjonalt beredskapslager for legemidler.

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Le kommer fra stillingen som administrerande direktør i Eurofins Havlandet forskingslaboratorium i Florø, skriver Sjukehusapoteka Vest i en pressemelding.

Helse Vest og Sjukehusapoteka Vest bygger, på oppdrag fra myndighetene, nasjonale beredskapslager for legemiddel for sykehus, kommuner og apotek.

Arbeidet med å bygge opp lageret har vært organisert som et prosjekt siden oppstarten i 2020, men skal etter hvert over i permanent drift. Le skal lede dette arbeidet videre.

– Jeg er glad og stolt over å få sjansen til å lede det viktige arbeidet med beredskapslager for legemiddel. Kjernen i det handler om å skape trygghet for at vi har medisin til folk som trenger, selv om det oppstår situasjoner som stopper den vanlige forsyningen, sier Le, som starter i stillingen senest 1. desember.

Le er farmasøyt i bunn, men har også erfaring fra forsking, undervisning og apotek- og grossistvirksomhet.

Beredskapslageret består av utvalgte legemidler for inntil seks måneders normalt forbruk i sykehus og kommunehelsetjenesten og skal bli et bidrag for å styrke den norske helseberedskapen og sikre tilgang til kritisk viktige legemiddel for sårbare pasientgrupper ved svikt i den normale leveringen, heter det i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS